Пољопривреда

Почела исплата субвенција за 2014. годину

grb-thumbУспeшнoм сaрaдњoм и oдличнoм кooрдинaциjoм Упрaвe зa aгрaрнa плaћaњa Mинистaрствa пoљoприврeдe, шумaрствa и вoдoприврeдe и Упрaвe зa трeзoр Mинистaрствa финaнсиja, зaвршaвa сe oбрaдa зaхтeвa рeгистрaциje пoљoприврeдних гaздинстaвa. Tимe су сe стeкли услoви зa пoчeтaк исплaтe субвeнциja зa 2014. гoдину. Пoљoприврeдним прoизвoђaчимa кojи су блaгoврeмeнo извршили рeгистрaциjу јуче су исплaћeнa првa срeдствa нa њихoвe нaмeнскe рaчунe зa пoднeтe зaхтeвe зa тoв jунaди, свињa и jaгњaди. Кaлeндaр исплaтa je знaчajнo пoмeрeн што прeдстaвљa вeлики нaпрeдaк у oднoсу нa прeтхoднe гoдинe.

Обавештење о подели ловних карата за ловну 2014/2015 годину корисницима ловишта на територији АП Војводине

Обавештење о подели ловних карата за ловну 2014/2015 годину корисницима ловишта на територији АП ВојводинеПокрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, почеће дистрибуцију ловних карата од понедељка 07. априла 2014. године. У преиоду од 07. до 15. априла 2014. године, ловне карте се могу преузимати сваког радног дана од 10:00 - 14:00 часова, а након 15. априла 2014. године, ловне карте се могу преузимати сваког понедељка од 10:00 - 14:00 часова. Детаљније

Обавештење за пољопривреднике - нема административног ограничења за куповину регресираног дизел горива

Oдлукoм дa пoљoприврeдници имajу прaвo дa купуjу гориво (евро дизел и гасно уље 01) нa свим бeнзинским пумпaмa нa тeритoриjи Србиje дaтa je мoгућнoст свим рeгистрoвaним пoљoприврeдним гaздинствимa дa сe гoривoм снaбдeвajу и прe звaничнoг oбjaвљивaњa Правилником о условима, начину и обрасцу захтева за остваривање права на регрес за гориво.

Čítať ďalej...

Конкурс за доделу подстицајних средстава за суфинансирање набавке опреме за наводњавање у АП Војводини у 2014. години

Конкурс за доделу подстицајних средстава за суфинансирање набавке опреме за наводњавање у АП Војводини у 2014. годиниПредмет конкурса је додела подстицајних средстава, којима се суфинансира: изградња експлоатационих бунара, набавка опреме за бунаре, пумпи за наводњавање, система за наводњавање, линија за наводњавање , изградња цевовода и трошкова израде пројектно-техничке документације. Конкурс траје од 21.03.2014. до 31.10.2014.

Čítať ďalej...

Конкурс за подстицајна средства којима ће се суфинансирати активности удружења пољопривредника у 2014. години

Конкурс за подстицајна средства којима ће се суфинансирати активности удружења пољопривредника у 2014. годиниПредмет конкурса је додела подстицајних средстава за суфинансирање активности удружења грађана у 2014. години, чија је делатност у вези са пољопривредном производњом.

Čítať ďalej...

Конкурс - набавка нове опреме за заштиту пољопривредних култура од временских непогода и набавка остале опреме на територији АП Војводине

Конкурс - набавка нове опреме за заштиту пољопривредних култура од временских непогода и набавка остале опреме на територији АП ВојводинеПредмет конкурса је додела подстицајних средстава за:

1. Набавку противградних мрежа са наслоном на површини од 0,5 ха од 10 ха на територији АП Војводине у висини до 60% од укупне вредности опреме без ПДВ-а. Износ подстицајних средстава за подршку инвестиција по спроведеном конкурсу не може бити већи од 800.000,00 динара по хектару. Укупан износ средстава који се додељује је 220.000.000,00 динара.

Čítať ďalej...

Конкурс за доделу подстицајних средстава за набавку опреме за биљну производњу у заштићеном простору у 2014. години

Конкурс за доделу подстицајних средстава за набавку опреме за биљну производњу у заштићеном простору у 2014. годиниПредмет конкурса је додела подстицајних средстава за набавку опреме за биљну производњу у заштићеном простору у висини до 50% од укупне вредности инвестиције без ПДВ-а. Укупан износ средстава који се додељује је до 60.000.000,00 динара. Конкурс траје од 19.03.2014. до 31.10.2014. године.

Čítať ďalej...

Обавештење за пољопривредне произвођаче

Обавештење за пољопривредне произвођачеПоштовани произвођачи, захтеви за тов свиња, говеда и јагњади у 2014. години ће се почети преузимати од 1. априла 2014. године (након пререгистрације газдинстава).

Čítať ďalej...

Покрајински фонд за развој пољопривреде расписао четири конкурса

Покрајински фонд за развој пољопривреде расписао четири конкурсаПокрајински фонд за развој пољопривреде расписао је четири конкурса за остваривање права за коришћење кредитних линија под повољним условима. Тако до 15. марта 2014.г. заинтересовани пољопривредници могу да конкуришу за доделу кредита за подизање вишегодишњих засада винове лозе, набавку лозних калемова, стубова, жице и опреме у виноградарству. Овај фонд објавио је и конкурс за доделу кредита намењених за набавку нове пољопривредне механизације (погонске и прикључне).

Čítať ďalej...