Пољопривреда

Обавештење за пољопривредне произвођаче

grb-voj-praviПоштовани пољопривредници, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организује презентацију планираних улагања у војвођански аграр, с циљем благовременог упознавања и планирања инвестиција.

Čítať ďalej...

Обавештење за пољопривредне произвођаче - предавања

1-grb-opstineПољопривредна стручна служба „Сремска Митровица”, одржаће два предавања (4. и 5. Фебруара 2015. године) на територији општине Стара Пазова.

Čítať ďalej...

Јавна лицитација у првом кругу за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на у Општини Стара Пазова

Јавна лицитација у првом кругу за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на у Општини Стара ПазоваНа основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 69/08 и 41/09) и члана 1. Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини

Čítať ďalej...

Правилник о подстицајима за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу

Правилник о подстицајима за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњуНа основу члана 34. став 6. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ("Службени гласник РС", број 10/13), Министар пољопривредe и заштите животне средине доноси ПРАВИЛНИК О ПОДСТИЦАЈИМА ЗА ПОДРШКУ ИНВЕСТИЦИЈАМА У ПРИМАРНУ ПОЉОПРИВРЕДНУ ПРОИЗВОДЊУ (Објављено у "Службеном гласнику РС", број 105/14 од 3. октобра 2014. године).

Čítať ďalej...

Обавештење за пољопривредне произвођаче

Обавештење за пољопривредне произвођачеПрема упутству Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Управе за за заштиту биља, потребно је да преко представника општина, месних заједница и канцеларија организују и произвођачима из Општина које су биле захваћене поплавама, а њихове парцеле и усеви нису били захваћени водом из поплавног таласа, издају потребне потврде да би могли своје производе да износе на тржиште. Издарвањем ових потврда преузимају пуну одговорнот за истинитост података које су дате у потврдама.

Čítať ďalej...

Обавештење за пољопривредне произвођаче

Обавештење за пољопривредне произвођачеОбавештавамо Вас да се захтеви за тов јунади, свиња и јагњади  могу подносити Управи за аграрна плаћања преко Пољопривредне стручне службе "Сремска Митровица". Потребна документација за остваривање права на подстицајна средства је следећа:

Čítať ďalej...

Измена правилника о начину остваривања права на подстицаје у сточарству

Измена правилника о начину остваривања права на подстицаје у сточарствуОстваривање права на подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња и тов јагњади траје од 2012. године. До сад се правилник мењао више пута како би поједноставио прикупљање потребне документације као и слање захтева ка Управи за аграрна плаћања.

Čítať ďalej...

Обавештење за пољопривредника - у току рад на изменама и допунама Правилника за гориво и ђубриво

Обавештење за пољопривредника - у току рад на изменама и допунама Правилника за гориво и ђубривоМинистарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије ради на изменама и допунама Правилника о условима и начину остваривања права на регрес за гориво као и Правилиника о условима и начину остваривања права на регрес за ђубриво, како би свим регистрованим пољопривредним произвођачима било омогућено да добију ове врсте подстицаја. Измене и допуне Правилника о условима и начину остваривања права на регрес за гориво односе се на давање могућности пољопривредним газдинствима да правдање у вези набавке горива могу остварити и на основу фактуре и отпремнице, поред фискалног рачуна како је предвиђено важећим правилником.

Čítať ďalej...

Подношење првих зaхтeва зa исплату пoдстицaja oд 1. мaja дo 30. jунa

Подношење првих зaхтeва зa исплату пoдстицaja oд 1. мaja дo 30. jунaПрeмa рaниje дoнeтoм и вaжeћeм Правилнику о начину остваривања права на основне подстицаје у биљној производњи, пољопривредни произвођачи су у обавези да првe зaхтeвe зa oстваривaњe прaвa нa пoдстицaje у биљнoj прoизвoдњи (6.000 динара по хектару, „без рачуна“) дoстaве Упрaви зa трeзoр у периоду од 1. мaja дo 30. jунa 2014. године.

Čítať ďalej...