Обавештења

Обавештење грађанима поводом предстојећих избора

grb-thumbНа основу члана 14. и 15. Закона о јединственом бирачком списку (''Сл. гласник РС'', бр. 104/2009 и 99/2011), тачке 9. и 10. Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку (''Службени гласник РС'', бр. 15/2012), а у вези Одлуке о расписивању избора за народне посланике (''Сл. гласник РС'', број 21/2016), расписаних за 24.04.2016. године, Општинска управа општине Стара Пазова обавештава грађане општине Стара Пазова да поводом предстојећих избора за народне посланике у Народну скупштину Републике Србије, који ће се одржати 24.04.2016. године, грађани општине Стара Пазова могу вршити увид у део бирачког списка и тражити упис, брисање, измену, допуну или исправку података у бирачком списку уз одговарајуће доказе у згради општине Стара Пазова, ул. Светосавска бр. 11, у канцеларији број 47/II спрат, сваким даном од 7,30 до 15,00 часова, најкасније до 08.04.2016. године до 24,00 часа, односно до закључења бирачког списка.

Čítať ďalej...

Обавештење Комисије за доделу средстава намењених стварању и побољшању услова становања породица избеглих лица кроз набавку грађевинског мaтeријала-коначна листа

grb-thumbКомисијa за доделу средстава намењених стварању и побољшању услова становања породица избеглих лица кроз набавку грађевинског мaтeријала разматрала је пријаве поднете на Конкурс за доделу помоћи у грађевинском материјалу за побољшање услова становања породицама избеглица на територији општине Стара Пазова огласила је коначну листу првенства подносилаца захтева за избор корисника помоћи за стварање и побољшање услова становања кроз набавку грађевинског материјала породицама избеглица.

Čítať ďalej...

Обавештење суграђанима, припадницима националних мањина о упису у Јединствени бирачки списак

grb-thumbНа основу члана 29. Одлуке о Општинској управи општине Стара Пазова (“Сл. лист општина Срема”, број 34/12, 22/14, 15/15 и 26/15), члана 7. став 1. и 2. Закона о Јединственом бирачком списку (''Службени гласник РС'', бр. 104/09 и 99/11), а у вези са дописом Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, број: 208-00-00028/2016-16 од 03.02.2016. године, Општинска управа општине Стара Пазова обавештава грађане општине Стара Пазова, припаднике националних мањина да могу извршити упис у Јединствени бирачки списак свог имена и презимена на језику националне мањине којој припадају.

Čítať ďalej...

Обавештење Комисије за доделу средстава намењених стварању и побољшању услова становања породица избеглих лица кроз набавку грађевинског мaтeријала

grb-thumbКомисијa за доделу средстава намењених стварању и побољшању услова становања породица избеглих лица кроз набавку грађевинског мaтeријала разматрала је пријаве поднете на Конкурс за доделу помоћи у грађевинском материјалу за побољшање услова становања породицама избеглица на територији општине Стара Пазова и након извршеног бодовања оглашава предлог листе првенства подносилаца захтева за избор корисника помоћи за стварање и побољшање услова становања кроз набавку грађевинског материјала породицама избеглица (тзв. прелиминарну листа).

Čítať ďalej...

Обавештење избеглицама о Јавном позиву за избор корисника стамбених јединица намењених за социјално становање у заштићеним условима на територији општине Стара Пазова

grb-thumbНа основу члана 11. став 3. Правилника о условима и мерилима за избор корисника стамбених јединица намењених за социјално становање у заштићеним условима, поступку и начину рада Комисије за избор корисника, број 205-4/2016-II од 18. јануара. 2016. године, а у вези са Уговором о начину спровођења стамбене изградње у оквиру Регионалног стамбеног програма – Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 5 закљученог између Комесаријата за избеглице и миграције, „ЈУП Истраживање и развој“ д.о.о., општине Стара Пазова и општинског Центра за социјални рад, Комисија за избор корисника 30 стамбених јединица намењених за социјално становање у заштићеним условима обавештава избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености, да ће Јавни позив за избор корисника стамбених јединица намењених за социјално становање у заштићеним условима, на територији општине Стара Пазова, у оквиру Регионалног стамбеног програма, Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 5 – социјално становање у заштићеним условима (у даљем тексту: Јавни позив), бити објављен дана 25. јануара. 2016. године на огласним таблама општине Стара Пазова и месних заједница општине Стара Пазова, интернет презентацији општине Стара Пазова и Комесаријата за избеглице и миграције.

Христос се роди! Ваистину се роди!

Bozicna cestitka 2016Свим грађанима православне вере и њиховим породицама, који 7. јануара славе Божић, желим пуно среће, здравља и напретка уз најрадоснији поздрав:
Христос се роди! Ваистину се роди!

Čítať ďalej...

СРЕЋНИ ПРАЗНИЦИ!

Bozicna-cestitka-sugradjanima-rimokatolicke-i-evangelisticke-veroispovesti-2016Свим верницима римокатоличке вероисповести и свим верницима словачко-евангелистичке цркве, као и свим суграђанима, који према грегоријанском календару данас славе Божић, најискреније желим да у породичном окружењу, са ближњима и пријатељима проведу радосни празник Рођења Христовог!

Čítať ďalej...

Обавештење о јавном позиву за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини 14 сеоских кућа са окућницом и доделе пакета помоћи

grb-thumbГрад/општина Стара Пазова обавештава избеглице и бивше избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености, да ће јавни позив за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини 14 сеоских кућа са окућницом и деделу пакета помоћи, у оквиру Регионалног стамбеног програма, Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 2 – сеоске куће (у даљем тексту: Јавни позив), бити објављен 11. јануара 2016 огласним таблама општине/града Стара Пазова и месних заједница општине/града Стара Пазова, званичној интернет презентацији општине и Комесаријата за избеглице и миграције.

Čítať ďalej...

Обавештење о донетом закључку о доношењу Стратегије безбедности саобраћаја на путевима општине Стара Пазова за период 2015.-2020. године

grb-thumbНа основу члана 13. Закона о безбедности саобраћаја на путевима („Службени гласник РС” бр. 41/09, 53/10, 101/11 и 55/14), члана 32. тачка 6. и 20. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Србије” број 129/07 и 83/14) и члана 33. тачка 7. Статута општине Стара („Сл. лист општина Срема“ 28/06 и 5/13), Скупштина општине Стара Пазова на седници одржанoj 26. новембра 2015. године, донела је закључак да се доноси Стратегија безбедности саобраћаја на путевима општине Стара Пазова за период 2015.-2020. године.

Čítať ďalej...