• Prečítané: 5222x

12. Регионални сајам привреде у Новој Пазови доноси нове пословне подухвате

naslovna-12-regionalni-sajam-privredeПонедељак, 1. октобар 2018 – Континуитет у привредном расту, успешни пројекти из домена надлежности и развој на свим нивоима, које остварује општина Стара Пазова, због чега је свакако једна од лидера у Србији, употпуњен је са још једним, успешно реализованим, 12. по реду, Регионалном сајмом привреде. Сајам привреде је као и претходних година, одржан у Новој Пазови, у оквиру комплекса спортско рекреативних базена, где се окупило око 200 излагача из најразличитијих бранши и велики број излагача и посетилаца.

Имајући у виду да број излагача на сајму, из године у годину, расте и да су на овогодишњој манифестацији учесници, од мале привреде до великих фирми, запажени по активностима на штандовима, ова манифестација у потпуности остварује зацртани пословни смисао и циљ. Осим што је сајам место окупљања привредника и размене њихових идеја, ово је и место на којем се учесници информишу, стварају нови и усавршавају постојећи пословни пројекти, како на домаћем, тако и на страном тржишту.

Отварању сајма, су поред представника локалне самоуправе, присуствовали и представници Привредне коморе Србије, Привредне коморе Србије – регионалне привредне коморе, Сремског управног округа, представници Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и представници амбасада.

Предузетнички дух у Пазови је присутан током низа деценија, и то је један од значајних фактора за развој једне средине, што је и потврдио заменик председника општине, Милан Беара, приликом свог обраћања на званичном отварању Регионалног сајма привреде.

„Вишегодишња традиција одржавања сајма и све већи број домаћих, али и страних излагача, сведочи о значају, улози и квалитету овог пословног догађаја. Сајам привреде је модел којим Општина Стара Пазова и Привредна комора Србије - Регионалне привредне коморе Сремског управног округа пружају неопходну подршку превасходно предузетницима и малим и средњим предузећима. Овде смо да повежемо и приближимо све чиниоце привредног сектора, подстакнемо размену знања и стручних искустава из различитих грана привреде“, нагласио је заменик председника Милан Беара.

Након обраћања заменика председника општине Стара Пазова, присутнима је реч добродошлице упутила и саветник председника Привредне коморе Србије, Нермина Љубовић и том приликом говорила о изузетно квалитетној сарадњи општине Стара Пазова са Привредном комором Србије, упутивши све постојеће привреднике на могућност помоћи приликом недоумица у вези њиховог пословања. Након њеног излагања, присутнима се обратио и заменик покрајинског секретара за привреду и туризам АП Војводине Павле Почуч. Он се такође осврнуо на позитивне привредне резултате у овом делу Срема, квалитетну сарадњу старопазовачке локалне самоуправе са покрајинским и републичким институцијама, што по његовим речима, „и оправдава високо котирано место општине Стара Пазова у приведном сектору на нивоу Србије“.

Након официјелног дела програма отварања Сајма привреде у Новој Пазови, присутни су кренули у обилазак изложбеног дела сајма, при чему су гости имали прилику да упознају велики број привредника, различитих домена производње и услуга, који су својим присуством показали жељу за унапређивањем свог пословања.

Осим изложбеног, изузетно важан део сајамске манифестације је и Сајам запошљавања, који је и ове године имао изузетну посећеност. Све што је понуђено кроз, програмом предвиђена предавања и едукације, дало је могућност заинтересованима да дођу до важних информација, одговора на актуелна питања, да аплицирају за нова радна места код потенцијалних послодаваца итд. Сајам је показао разноврсност и кроз низ радионица и семинара, који су се такође одржавали, и првог и другог дана до самог затварања манифестације.

Фотографије: