• Prečítané: 14904x

МУП међу грађанима општине Стара Пазова - збор „Полиција у заједници“

naslovna-mup-medju-gradjanima-opstine-stara-pazova-zbor-policija-u-zajedniciОпштина Стара Пазова и председник општине, Ђорђе Радиновић, у петак су били домаћини припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије на челу са министром унутрашњих послова, Небојшом Стефановићем и директором полиције, Владимиром Ребићем. У организацији поменутог министарства, а у сарадњи са Полицијском станицом Стара Пазова и Општином Стара Пазова, пред великим бројем Старопазовчана, у градском парку одржан је тактичко – технички збор „Полиција у заједници“. Својеврсне показне вежбе спремности, обучености и техничке опремљености јединица МУП-а организоване су са циљем да се становници старопазовачке општине упознају са припадницима полиције који брину о њиховој безбедности. Велики број грађана имао је прилике да ужива у показним вежбама како у служби грађана на терену изгледају и делују припадници жандармерије, специјалних антитерористичких јединица САЈ-а, Сектора за ванредне ситуације, Управе полиције, Саобраћајне полиције, Коњичке бригаде и активности јединица са службеним псима.

Министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић је рекао да је основни циљ МУП-а да полиција буде што ефикаснија и да, као и до сада, ради искључиво у интересу својих грађана.

„Управо кроз пројекат "Полиција у заједници" Министарство жели да приближи грађанима рад полиције. Данас смо разговарали са грађанима Старе Пазове, дружили се са њима и кроз презентацију свих видова полиције желимо да прикажемо грађанима шта полицијски службеници конкретно раде и шта од њих могу да очекују. Ту смо да покажемо шта су могућности полиције, не само кроз репресивну улогу, већ првенствено на пољу превентивног рада.“, изјавио је министар Стефановић и истакао веома добру сарадњу МУП-а са Општином Стара Пазова. Додао је и да су захваљујући доброј комуникацији између полиције и локалне самоуправе у свим општинама Сремског округа формирани локални Савети за безбедност.

Потпредседник Владе Републике Србије је навео и да је општина Стара Пазова један од лидера у Србији по порасту броја запослених, јер је у последњих пет, шест година успела да направи значајан скок. Министар је такође истакао да је полиција у овој општини успела да степен криминалитета сузбије на веома низак ниво и да је захваљујући ефикасном раду полицијских службеника, пре свега на сузбијању кривичних дела наркотрафикинга, али и привредног криминала, значајно повећана безбедност грађана.

„Општина Стара Пазова је одувек имала одличну сарадњу са локалном полицијом. Веома је битно, за сваку локалну самоуправу да, колико је у њиховој могућности, помажу у раду полиције. Ми смо у пар наврата набављали и неопходну опрему и возила за припаднике старопазовачке полиције, управо како би побољшали њихов рад и како би на тај начин унапредили сигурност свих наших грађана“, изјавио је Ђорђе Радиновић, први човек старопазовачке општине.

У сарадњи са локалном самоуправом, за наредни период разматрају се пројекти од велике важности за грађане, који ће кроз већи број камера, изградњу додатне инфраструктуре за полицијске станице, али и кроз приближавање полиције грађанима, допринети да њихов свакодневни живот буде што спокојнији, сложили су се председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић и министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић.

На тактичко-техничком збору, грађанима је приказан и део опреме коју припадници Министарства унутрашњих послова користе у свакодневном раду.

Фотографије: