• Prečítané: 8497x

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић: Стара Пазова једна од најконкурентнијих општина

naslovna-predsednik-pokrajinske-vlade-igor-mirovic-stara-pazova-jedna-od-najkonkurentnijih-opstinaПредседник Покрајинске владе Игор Мировић боравио је данас у радној посети општини Стара Пазова, где је обишао недавно завршену нову реконструисану раскрсницу државног пута II А број 100, и локалног пута Војка - Стари Бановци. Како је Мировић навео, раскрсница припада ширем комплексу саобраћајница, које ће се у општини Стара Пазова повезати на веома важно, треће искључење и укључење на ауто-пут Е75, на нову петљу, за коју је реализација изградње у току, а коју финансирају "Путеви Србије".

Председника Мировића је дочекало локално руководство на челу са првим човеком Општине Стара Пазова Ђорђем Радиновићем, који га је овом приликом још ближе упутио у детаље и планове за досадашња и будућа инфраструктурна улагања у овој сремској Општини. Након обиласка поменуте нове кружне раскрснице код „Пазовачких базена“, председник Мировић је заједно са домаћином и директором ЈВП "Воде Војводине" Славком Врнџићем обишао и радове на уређењу потока Патка-Будовар у Старим Бановцима.

Намена започетих радова биће одвођење сувишних вода са југоисточне падине Фрушке Горе, чиме ће се заштитити и одбранити приобални део насеља од високих вода Дунава.
"Изградња канала је један од бројних великих пројеката ове општине, чиме се практично мења слика Старих Бановаца и реконструише канал Будовар, чијом санацијом ће се касније у сарадњи са општином Стара Пазова приступити изградњи марине", рекао је Мировић додавши да ће се тиме увећати и туристички потенцијали ове општине али Војводине у целини.

Говорећи о сарадњи са руководством Општине Стара Пазова председник Владе АП Војводине истакао је да ова Општина заузима значајно место на привредној мапи Војводине. „Општина Стара Пазова је једна под најуспешнијих не само у Војводиним већ и у читавој Србији. То показује број компанија, које су присутне у Старој Пазови, затим смањена стопа незапослености, али и значајни капитални инфаструктурни и други пројекти, а надасве спремност локалне самоуправе да функционише ефикасно са конкурисањем и реализацијом бројних пројеката, одговорним приступом према инвеститорима и значајним учешћем у пројектима који се реализују са покрајинском или републичком Владом.“

„Нама као руководству неизмерно значи подршка коју добијамо од Покрајине, и сами сте се уверили колико је председник Мировић упућен у кретања у нашој општини, а то је само доказ о посвећености, коју показује када су локалне самоуправе на територији АП Војводине у питању. Сведоци смо великог броја конкурса које скоро свакодневно расписују, како покрајински секретаријати, тако и Управа за капитална улагања, а наш задатак, који увек настојимо да испунимо, је да будемо ефикасни у аплицирању, да унапред спремимо пројекте и унапред испунимо предуслове како би средства била опредељена за виталне пројекте у нашој Општини“, поручио је, уз речи захвалности, председнику Владе АП Војводине, председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Директор ЈВП „Воде Војводеине“ Славко Врнџић, указао је на чињеницу да ће објекат на каналу Будовар, служити и за потребе наводњавања и у том смислу бити од мултифункционалног значаја.

Очекује се да ће пројекат вредан 48 милиона динара, који заједнички финансирају Покрајинска влада, ЈВП „Воде Војводине“ и општина Стара Пазова, бити реализован у задатом року од 150 дана.

Фотографије: