• Prečítané: 8639x

Завршетак реконструкције једне од најважнијих и најпрометнијих раскрсница у старопазовачкој Општини са изградњом новог кружног тока

naslovna-zavrsetak-rekonstrukcije-jedne-od-najvaznijih-i-najprometnijih-raskrsnica-u-staropazovackoj-opstini-sa-izgradnjom-novog-kruznog-tokaJeдно од најоптерећенијих саобраћајних чворишта на територији општине Стара Пазова налази се на укрштању путева између Старе и Нове Пазове и Војке и Старих Бановаца, на локацији у близини Пазовачких базена.

Због све израженије потребе за добијање безбедног и ефикасног, пре свега квалитетног саобраћајног решења неопходног за грађане и привреднике Општине Стара Пазова (близина две највеће пазовачке индустријске зоне), локална самоуправа, иницијативом председника Ђорђа Радиновића, урадила је велики посао спровођењем свих административних и пројектних процедура и у сарадњи са Управом за капитална улагања АП Војводине омогућила реализацију реконструкције раскрснице и изградњу новог кружног тока по најсавременијим стандардима.

Радови на изградњи нове кружне раскрснице су почели 22. маја, а захваљујући ефикасности извођача радова и пре рока, за само пар дана све ће бити завршено, раскрсница ће бити комплетно готова. Такође, важно је истаћи и да је саобраћај на раскрсници нормализован још у среду, 05. јула.

ЗАВРШЕТАК АСФАЛТИРАЊА

Најтежи део посла је завршен, асфалтиране су све саобраћајнице и новоизграђене и постојеће прилазне на државном путу II А реда број 100 (стари пут Београд-Нови Сад) и локалног пута Војка – Стари Бановци.

ЈАВНА РАСВЕТА, ОЗЕЛЕЊАВАЊЕ ПОВРШИНА И СИГНАЛИЗАЦИЈА

Новоизграђена острва ће наредних дана бити уређена у смислу озелењавања и сађења сезонског цвећа када ће бити постављена и обавезна вертикална саобраћајна сигнализација. Постављањем нове јавне расвете на овом битном чворишту, које повезује аутопут Београд – Нови Сад и аутопут Београд – Загреб, кружни ток ће добити облик и изглед предвиђен пројектом.

ПОВЕЗИВАЊЕ СТАЗА ЗА БЕЗБЕДНО КРЕТАЊЕ ПЕШАКА И БИЦИКЛИСТА

Тренутно се изводе радови на изградњи недостајућег дела бициклистичке стазе, која ће бити повезана са већ постојећом пешачко – бициклистичком стазом на правцу Стара Пазова – Нова Пазова, уграђује се око 100 м2 вибропресоване бетонске галантерије, која ће украшавати околне стазе.

ЗАХВАЛНОСТ ГРАЂАНИМА И УЧЕСНИЦИМА У САОБРАЋАЈУ НА СТРПЉЕЊУ

Уз велику захвалност грађанима и свим учесницима у саобраћају на стрпљењу, коју су показали поштовањем режима саобраћаја током извођења радова, локална самоуправа општине Стара Пазова са задовољством констатује да су радови трајали и ефикасније од предвиђеног рока - укупно око 50 календарских дана, а да су управо, својим стрпљењем, учесници у саобраћају дали свој допринос успешној реализацији предвиђених радова.

Фотографије: