• Prečítané: 8266x

Велика подршка грађана Српској напредној странци са коалиционим партнерима на изборима за Савете месних заједница

naslovna-velika-podrska-gradjana-sns-sa-koalicionim-partnerima-na-izborima-za-savete-mzУ недељу, 14. маја у општини Стара Пазова одржани су избори за чланове Савета месних заједница за свих десет насељених места (Стара Пазова, Нова Пазова, Стари Бановци, Нови Бановци, Бановци – Дунав, Белегиш, Сурдук, Војка, Крњешевци и Голубинци). Од укупно 116 чланова Савета месних заједница, колико их је бирано на изборима, коалиција окупљена око Српске напредне странке имаће 110, што показује да садашње руководство и актуелна власт у Општини Стара Пазова ужива подршку грађана Општине, који су препознали и на овај начин поздравили напоре уложене у реализацију многих инвестиција у свим насељима и подржали визију и планове да Општина Стара Пазова добије статус града са три градске општине.

У МЗ Стара Пазова, кандидати владајуће коалиције имаће 18 чланова, а у Савету ће бити и три члана Групе грађана „Моја Пазова“. У МЗ Нова Пазова у Савету ће, поред 18 чланова из Српске напредне странке са коалицијом, бити и три члана Групе грађана „Избор Општина Нова Пазова - Милан Турањанин“. У осталих осам насеља, у Саветима месних заједница, чланови ће бити кандидати са листе владајуће Српске напредне странке и коалиционих партнера.

„Ово су изузетни резултати. Уколико узмемо у обзир укупан број чланова Савета месних заједница на територији општине Стара Пазова, и освојених 110 мандата Српске напредне странке и коалиционих партнера, од укупно 116, то је чврст показатељ да су грађани задовољни политиком развоја, коју води Српска напредна странка, како на државном, тако и на локалном нивоу. Ми ћемо и даље настојати да подједнако улажемо у сва насељена места и да по приоритетима, у складу са потребама грађана, унапређујемо све што је неопходно за свакодневни бољи живот свих житеља наше Општине“, изјавио је синоћ, након утврђивања изборних резултата, Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова и председник ОО СНС.

Сва бирачка места су затворена у 20 часова и нису забележени инциденти и неправилности током изборног процеса. На 48 бирачких места право гласа имало је укупно 55.878 грађана, а евидентирана је била мања излазност гласача него на претходним изборима 2013. године.

Табеларни преглед резултата:

• Стара Пазова (укупно 21 члан Савета МЗ):
Александар Вучић СНС-Ивица Дачић СПС-ПУПС-ПС - 18 чланова,
ГГ „Моја Пазова“ - 3 члана
• Нова Пазова (укупно 21 члан Савета МЗ):
Александар Вучић СНС-Ивица Дачић СПС-ПУПС-ПС - 18 чланова,
ГГ „Избор Општина Нова Пазова - Милан Турањанин“ - 3 члана
• Нови Бановци (укупно 11 чланова Савета МЗ):
Александар Вучић СНС-Ивица Дачић СПС-ПУПС-ПС - 11 чланова
• Стари Бановци (укупно 11 чланова Савета МЗ):
Александар Вучић СНС-Ивица Дачић СПС-ПУПС-ПС - 11 чланова
• Голубинци (укупно 11 чланова Савета МЗ):
Александар Вучић СНС-Ивица Дачић СПС-ПУПС-ПС - 11 чланова
• Војка (укупно 11 чланова Савета МЗ):
Александар Вучић СНС-Ивица Дачић СПС-ПУПС-ПС - 11 чланова
• Белегиш (укупно 9 чланова Савета МЗ):
Александар Вучић СНС-Ивица Дачић СПС-ПУПС-ПС - 9 чланова
• Сурдук (укупно 7 чланова Савета МЗ):
Александар Вучић СНС-Ивица Дачић СПС-ПУПС-ПС - 7 чланова
• Бановци – Дунав (укупно 7 чланова Савета МЗ):
Александар Вучић СНС-Ивица Дачић СПС-ПУПС-ПС - 7 чланова
• Крњешевци (укупно 7 чланова Савета МЗ):
Александар Вучић СНС-Ивица Дачић СПС-ПУПС-ПС - 7 чланова

Резултати одржаних избора за Савете месних заједница на територији Општине Стара Пазова, дају још снажнији подстрек да се у наредном периоду настави са планираним виталним инфраструктурним пројектима и даље континуирано улаже у развој једне од најразвијених општина у Републици Србији.

Фотографије: