• Prečítané: 7722x

Набављена нова спортска опрема за бановачку Основну школу – ускоро комплетна реконструкција школског објекта

naslovna-nabavljena-nova-sportska-oprema-za-banovacku-osnovnu-skolu-uskoro-kompletna-rekonstrukcija-skolskog-objektaПредставници локалне самоуправе, на челу са Ђорђем Радиновићем, председником Општине, обишли су Основну школу „Никола Тесла“ у Новим Бановцима и том приликом бановачким основцима поделила неопходну спортску опрему како би побољшала услове за несметано обављање физичке наставе и подстакла децу да се баве спортом.

Поред улагања у набавку и занављање спортске опреме, Општина Стара Пазова континуирано улаже и у адаптације школских објеката. Тако је у новобановачкој осмолетки, током зимских месеци, саниран комплетан санитарни чвор и адаптиране су свлачионице у фискултурној сали. Ово су само почетни радови на реконструкцији целокупног школског објекта, пројекта чија реализација треба да почне током лета.

„Општина Стара Пазова и Одељење за спорт и омладину су заједничким средствима обезбедили набавку лопти за све школске спортове како би основцима обезбедили све неопходно за часове физичке наставе. Током боравка у школи, обишли смо и реновинаре свлачионице и купатила у које је уложено око милион динара. Међутим, у овој школи тек почињу озбиљнији радови, јер је ове године преко лета планирана реконструкција целокупног школског објекта, кроз неколико фаза, односно обнова новог дела школске зграде и рушење старе зграде која датира из тридесетих година прошлог века, као и изградња новог школског објекта. За овај пројекат се тренутно ради пројектна документација“, истакао је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

Поред председника Радиновића, школу су обишли и Велибор Катић, начелник Одељења за спорт и омладину и Бојан Ивошевић, директор ОШ „Никола Тесла“. Захваљујући слуху локалних челника, спортска сала у овој основној школи је најзад адаптирана. Кроз њу дневно прође преко 1000 деце, али и рекреативаца и спортиста из клубова који је користе за своје тренинге. Комплетно су замењени санитарни чворови, плочице у купатилима и урађена је реконструкција свлачионица.

„Захваљујем се локалној самоуправи на веома истанчаном слуху када су потребе деце у питању. Наша фискултурна сала је била у веома лошем стању. Изграђена је деведесетих година и од тада није улагано у санитарни чвор и свлачионице. Сада смо решили бројне проблеме сале, која има максималан степен искоришћења, а посебно се радујемо најављеној реконструкцији школског објекта, јер је у Новим Бановцима евидентно повећање броја ученика. Данас смо добили и нову спортску опрему, која ће нам засигурно помоћи у бољој промоцији спорта међу школском децом“, изјавио је Бојан Ивошевић, директор ОШ „Никола Тесла“.

Фотографије: