• Prečítané: 7691x

Расписани Избори за Савете месних заједница општине Стара Пазова

naslovna-raspisani-izbori-za-savete-mesnih-zajednica-opstine-stara-pazovaПредседник Скупштине Општине Стара Пазова, Горан Јовић, одржао је данас конференцију за новинаре, на којој је званично, а на основу Одлуке о месним заједницама, расписао изборе за чланове Савета Месних заједница за 14. мај.

Рокови за вршење изборних радњи за избор чланова Савета Месних заједница почињу да теку од четвртка, 13. априла. Савети Месних заједница су дужни да формирају органе избора, односно изборне комисије на нивоу Месних заједница и да у складу са својим Статутима спроведу изборе.

Избори који ће бити одржани 14. маја су по већинском систему, односно гласаће се за кандидате који ће бити представљени именом и презименом, за разлику од локалних и парламентарних избора, нагласио је присутнима, председник СО Стара Пазова, Горан Јовић, а ове године биће изабрано 116 чланова Савета Месних заједница.

„Ја сам уверен да ће грађани Општине Стара Пазова искористити своје демократско право и учествовати на овим изборима, како као кандидати, чланови бирачких одбора, посматрачи, тако и као гласачи. Као што су увек на територији Општине Стара Пазова ови избори пролазили у фер и демократској атмосфери, сигуран сам да ће то бити случај и сада, те да ћемо након избора имати квалитетне органе у свим Месним заједницама како би допринели још бољем развоју наше општине.“

Избори за Савете Месних заједница нису могли да буду расписани кад и председнички, јер се они не могу истог дана одржавати са изборима који су везани за Републику, објашњено је на конференцији којој су присуствовали и заменик председника СО, Живојин Гаврић и секретар СО, Весна Јовановић.

Након обраћања присутним представницима медија, председник СО, Горан Јовић потписао је Одлуке о расписивању избора за Савете Месних заједница, за свих десет насеља у општини Стара Пазова (Стара Пазова, Нова Пазова, Стари Бановци, Нови Бановци, Бановци – Дунав, Белегиш, Сурдук, Војка, Крњешевци и Голубинци.)

Последњи пут, избори за Савете месних заједница на територији Општине Стара Пазова, одржани су 26. маја 2013. године.

Фотографије: