• Prečítané: 8541x

Министар пољопривреде Недимовић посетио пољопривредна домаћинства у општини Стара Пазова

naslovna-ministar-poljoprivrede-nedimovic-posetio-poljoprivredna-domacinstva-u-opstini-stara-pazovaУ оквиру представљања нових подстицајних мера Министарства пољопривреде и заштите животне средине Владе Републике Србије, општину Стара Пазова посетио је ресорни министар господин Бранислав Недимовић, и заједно са Ђорђем Радиновићем, председником Општине Стара Пазова, обишао млекару „Еко корп“ у Белегишу, а затим и пољопривредно газдинство породице Грујић у Војки.

„Министарству пољопривреде је циљ да се развијају мала, локална тржишта како би се развијали прерађивачки капацитети, јер је системски везано тржиште прерађивача и коопераната гарант стабилне пољопривредне производње“, нагласио је приликом обиласка, министар Недимовић. Он је у разговорима са присутним пољопривредним произвођачима рекао и да су расписани конкурси за бесповратна средства за прераду у пољопривреди и објаснио на које начине они могу да конкуришу.

Млекара "Еко Корп" у Белегишу производи дневно више од 20 тона млека и сарађује са локалним добављачима, што је јако важно за општину Стара Пазова, јер локални пољопривредници имају где да пласирају млеко и самим тим повећавају свој сточни фонд. Млекара планира да прошири своју производњу, а локална самоуправа ће да помогне изградњу нових погона, јер то значи и нова радна места, рекао је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

„Ми смо ту да помогнемо када почне изградња нових погона у ономе што је у нашој надлежности, а то су неопходне дозволе потребне за проширење. Општина Стара Пазова је препознатљива по помоћи коју нуди свим инвеститорима, било да је реч о отварањима нових, или проширењима постојећих погона како би се инвестиција што пре реализовала, јер свака нова инвестиција доноси и нова радна места“, истакао је Ђорђе Радиновић, први човек старопазовачке општине.

Након Белегиша, министар Недимовић је обишао пољопривредно газдинство породице Грујић у Војки, где је имао прилику да обиђе и новоизграђену кружну раскрсницу и реконструисан центар села, где је уграђено око 870 тона асфалта са најмодернијим пратећим мобилијаром.

Министар Недимовић је похвалио пољопривредно домаћинство породице Грујић, која се бави земљорадњом и сточарством, закључивши да у Србији и те како може квалитетно да се живи и приходује од пољопривреде.

Фотографије: