• Prečítané: 8097x

Подршка Покрајине општини Стара Пазова у регресирању трошкова превоза ученика средњих школа

naslovna-podrska-pokrajine-opstini-stara-pazova-u-regresiranju-troskova-prevoza-ucenika-srednjih-skolaОпштина Стара Пазова традиционално, сваке године, субвенционише превоз ученика средњих школа и студената са око 32 милиона динара. Један део тих средстава, намењен искључиво за превоз ученика средњих школа, који имају пребивалиште на територији општине Стара Пазова, у износу од око 4 милиона динара, обезбеђен је преко Конкурса Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине. Остатак новчаних средстава, од око 28 милиона динара за превоз ученика и студената, директно покрива старопазовачка локална самоуправа.

У холу Покрајинске владе у Новом Саду данас су свечано потписани Уговори о додели средстава за регресирање превоза ученика средњих школа у АП Војводини за период септембар – децембар 2016, која су обезбеђена Конкурсом Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине.

Уговор је у име Општине Стара Пазова потписао заменик председника Општине Стара Пазова, Милан Беара, а по овом Конкурсу, наша Општина ће добити подршку са око 4 милиона динара намењених искључиво за регресирање превоза ученика средњих школа.

„Да би у што већој мери растеретили буџет Општине, ми са великом пажњом пратимо све конкурсе које расписују покрајинске и републичке институције. Овога пута конкурисали смо за регресирање трошкова превоза ученика средњих школа и добили средства у износу од око 4 милиона динара, које је обезбедила Покрајинска влада. Наша локална самоуправа брине о потребама ученика и студената, где сваке године субвенционишемо њихов превоз у смислу одласка и повратка са наставе. Средства која смо данас добили, потписивањем овог уговора, чини део средстава, око 11%, од поменутог укупног износа, који општина издваја у ове намене. Ми ћемо и даље наставити да пратимо и да аплицирамо, по различитим основама за доступна средства, из Републике и Покрајине, како би олакшали финансирање за релевантне категорије становништва, и самим тим омогућили квалитетније функционисање свих сфера друштвеног живота“, изјавио је медијима, након потписивања Уговора, Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова.

С обзиром да велики број средњошколаца, њих 1443, који имају пребивалиште на територији општине Стара Пазова и који су уписали неку од средњих школа у овој школској години, путују до школа, како међумесним, тако и међуградским превозом у Београд и Земун, Општина Стара Пазова годинама уназад учествује у покрићу дела трошкова њиховог превоза како би се олакшао породични кућни буџет. Покрајински секретаријат за образовање прописе, управу и националне мањине, овим Конкурсом обезбедио је укупно 70.800.000 динара за 43 општине и неколико градова у АП Војводини.

Након свечаног потписивања Уговора, потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, представио је и могућности инвестирања у области образовања, планиране за наредне три године.

Фотографије: