• Prečítané: 9240x

Нова опрема за Кабинет за ултразвучну дијагностику у Новој Пазови

naslovna-nova-oprema-za-ultrazvucnu-dijagnostiku-u-novoj-pazoviУ складу са својом политиком унапређења свих сегмената живота грађана и квалитетнијег функционисања у оквиру свакодневних потреба, руководство локалне самоуправе у континуитету значајно брине и о здравственој заштити становништва старопазовачке општине. Након обухватне обнове амбуланти Дома здравља „Др Јован Јовановић Змај“, у свим насељима Општине, и више различитих донација неопходних амбулантних возила, нових возила за дијализу, возила за теренске посете и палијативну негу, опремања амбуланата специјализованом опремом и уређајима, амбуланта у Новој Пазови, Kабинет за ултразвучну дијагностику добио је нов апарат за потребе прегледа и здравствене неге грађана.

За овај савремени ултразвучни апарат издвојено је 2.650.000 динара, а опремљен је линеарном и конвексном сондом. Апарат је већ у употреби за све грађане, који сада не морају да путују ван своје општине за потребе прегледа. У оквиру својих дневних обавеза председник Ђорђе Радиновић, обишао је новопазовачку амбуланту Дома здравља и ново опремљени Кабинет за ултразвучну дијагностику, где га је са особљем дочекао, директор ове установе, др Александар Омеровић. У обиласку су се придружили и, учесници у реализацији бројних нових инвестиција у Новој Пазови, директор Дирекције за изградњу општине Стара Пазова Недељко Ковачевић, председник Савета МЗ Нова Пазова Жељко Маџаревић и други представници локалне самоуправе и јавних предузећа.

Након кратког упознавања са тренутним активностима у оквиру дневних задужења и бриге о здрављу грађана старопазовачке Општине, др Омеровић је од председника Општине сазнао још једну лепу вест за додатно унапређење здравствене заштите. Председник је потврдио да ће локална самоуорава у наредном периоду омогућити и набавку сонде за ултразвучни преглед срца, што ће покрити целокупне потребе локалног становништва за овом врстом дијагностике.

„Овом и свим ранијим активностима опремања и осавремењивања старопазовачког Дома здравља и свих амбуланти имамо двојак циљ. На првом месту то је стварање могућности за квалитетније услове рада наших здравствених радника, што доводи до ефикаснијег, прецизнијег и лакшег лечења и успешне здравствене неге наших грађана. Настојимо да за опште потребе сваког становника наше Општине учинимо што је више могуће, било да је здравство, или нека друга област у питању. Надамо се да грађани то и препознају. Као и увек до сада, заједно са руководством Дома здравља, пратимо кључне проблеме и потом их решавамо у најкраћем могућем року, јер су добри услови за рад лекара, кључни у лечењу наших грађана, а здравље је за сваког човека изнад свега“, поручио је у свом обраћању председник Општине.

Задовољство позитивним резултатима санације постојећих здравствених објекта на територији старопазовачке општине, није крио ни директор Дирекције за изградњу општине Стара Пазова, који се обратио присутнима, уз напомену да се за предстојећи период планира санација преосталих објеката у Старој и Новој Пазови.

Директор Дома здравља „Др Јован Јовановић Змај“ Стара Пазова, др Александар Омеровић је, обративши се присутнима, исказао задовољство што локална самоуправа, на челу са председником Радиновићем, увек и без изузетака, показује предузимљивост препознајући потребе здравства у времену када је тешко обезбедити услове и за основно фунционисање локалних служби. Директор је и подсетио да се оваквим односом вишеструко помаже грађанима, који сада уопште не морају да брину о одласку у градске здравствене установе, јер готово све неопходно имају у својој општини. На крају, он се још једном захвалио на значајним средствима, које локална самоуправа одваја за здравство, посебно што се то односи на сва насеља старопазовачке Општине.

Фотографије: