• Prečítané: 8515x

Економско оснаживање жена кроз рурални туризам као превенција насиљу

naslovna-ekonomsko-osnazivanje-zena-kroz-ruralni-turizam-kao-prevencija-nasiljuУ организацији Женске одборничке мреже Скупштине општине Стара Пазова, 24. јуна одржана је трибина на тему: „Економско оснаживање жена кроз рурални туризам, као превенција насиљу“, а у складу са актуелном акцијом Владе Републике Србије под називом „Летујте у Србији“.

Учешће у трибини, поред посланице Народне скупштине Републике Србије Љибушке Лакатош и Стојанке Лекић, председнице одбора за равноправност полова и посланице скупштине АП Војводине, узеле су и начелница општинског одељења за пољопривреду, водопривреду и шумарство Драгана Стојановић, директорка Туристичке организације Стара Пазова Драгана Зорић, као и Драгана Стевић, координаторка Женске одборничке мреже.

Кроз презентацију „Како се бавити руралним туризмом и започети свој бизнис“ велики број присутних жена могло је да добије најосновније информације и упутства на ову тему, са практичним предлозима како спровести све неопходне припреме, ако и шта подразумева бавити се руралним туризмом.

Поред општих информација свих заинтересовани су добили упутства и на који начин Општина Стара Пазова, преко Туристичке организације и Одељења за привреду може да их стимулише и усмери у почетним корацима бављењем овог сегмента туризма и економског оснаживања као његове позитивне последице.

Примере добре праксе и практичну примену, наше суграђанке су могле да чују, као и да поставе питања гошћама из Бачког Петровца, које имају дугогодишње искуство у овом виду делатности.

Рад и активност Женске одборничке мреже општине Стара Пазова подржао је и председник Скупштине општине Радоје Благојевић, начелници ресорних општинских одељења и стручних канцеларија, Шеф кабинета председника општине, као и гошће из Земуна, Пeћинаца и Сремске Митровице.

Фотографије: