• Prečítané: 7843x

70-годишњи дуг и поштовање ослободиоцима

70-годишњи дуг и поштовање ослободиоцимаОво је година, која је широм наше земље посвећена обележавању 70.-ој годишњици од ослобођења у Другом светоском рату. Октобар 23. је и ове године посвећен сећању на несебичну жртву ослободиоца старопазовачке Општине, који су спремно бранили своју отаџбину не жалећи себе и своје животе.

Празник је обележен полагањем венаца и цвећа на више спомен обележја у општини Стара Пазова, а скуп свих поштоваоца бораца НОР-а и њихових потомака почео је пријемом и разговором са руководством Општине Стара Пазова. Делегације су примили Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Радоје Благојевић, председник Скупштине општине Стара Пазова и Бранислава Мали, помоћник председника Општине.

Уз осврт на неизмерљиву вредност слободе једног народа и једне земље, који су пре и изнад свега, присутни су се подсетили свих верних и храбрих синова старопазовачке Општине, учесника борбе против фашизма и жртава фашистичког терора.

Након краћег пријема и поздравних речи председника Општине и председника Скупштине општине сви окупљени грађани и поштоваоци су кренули ка спомен обележју у центру Старе Пазове. Овде су у знак захвалности и поштовања, након минута ћутања, своје венце су положили Општина Стара Пазова, Општински одбор СУБНОР-а Старе Пазове, Нова комунистичка партија Југославије, као и представници Социјалистичке омладине.

У име ОО СУБНОР-а Стара Пазова пригодним говором присутнима се обратио председник Милан Пјевац, још једном подсећајући на ратне подвиге у борби за ослобођење, који ће се вечито памтити.

Истовремено, делегације ОО СУБНОР-а положиле су цвеће на Спомен обележјима народним херојима уз учешће ученика ОШ „Вера Мишчевић“ у Белегишу и ОШ „Бошко Плаковљевић Пинки“ и ОШ „Херој Јанко Чмелик“ у Старој Пазови.

Поводом Дана ослобођења од фашизма, традиционално венци су положени на спомен обележјима и у другим насељима општине Стара Пазова.

Фотографије: