• Prečítané: 8327x

И Лидл у Пазови - старопазовачка Општина добија још једну снажну компанију европског реномеа

И Лидл у Пазови - старопазовачка Општина добија још једну снажну компанију европског реномеаНакон вишемесечних припрема и успешно извршених административних процедура, данас је немачка трговинска компанија „Лидл“, у Општини Стара Пазова, потписала Уговор о куповини општинског грађевинског земљишта, чиме се наговештава скори почетак изградње главног „Лидл“ дистрибутивног центра у старопазовачкој најатрактивнијој индустријској зони у близини ауто-пута Е75 (Београд-Суботица).

Уговором је утврђена куповина парцеле површине око 20 хектара, а будући објекат ће, након изградње саобраћајне петље на поменутом ауто-путу тј. путном правцу Нова Пазова-Стари Бановци, добити могућност повезивања и са аутопутем Е70 (Београд-Загреб).

Уговор су, у присуству Ђорђа Радиновића, првог човека Општине Стара Пазова и његовог тима, који је својим радом значајно допринео успешном доласку нове инвестиције, свечано потписали: Драган Чигоја, заступник компаније „Лидл“ у нашој земљи и Недељко Ковачевић, директор Дирекције за изградњу општине Стара Пазова ЈП. Уговором је предвиђено да парцела прелази у својину компаније уз накнаду од 157.948.800,00 (сто педесет седам милиона, девет стотина четрдесет осам хиљада и осам стотина) динара. Уговору је претходио поступак јавног надметања које је отворено 15. августа ове године.

„Долазак успешних европских компанија и одлука да инвестирају у нашој Општини је велико признање за нас као локалну самоуправу и видљив доказ труда које дугорочно улажемо у стварању повољног пословног окружења. Ово је само један од показатеља да ефикасност, професионалност, одговоран однос и тимски рад доносе успех, а ми се управо држимо ових вредности јер знамо да је, у ово време тешке економске кризе, свако ново радно место од непроцењиве вредности за наше грађане. Са друге стране, овако велика имена попут европског гиганта компаније „Лидл“, снаже репутацију наше Општине и ми им захваљујемо на поверењу коју су нам указали, уз спремност да, као и до сада, будемо на располагању у свим активностима, које следе након потписивања Уговора“, нагласио је обраћајући представницима компаније председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Руководство компаније је посебно истакло изузетно задовољство у погледу сарадње са челницима Општине Стара Пазова, и изразило захвалност на свим до сада предузетим радњама, као и наду да ће и све будуће активности са органима локалне самоуправе бити једнако квалитетне. Истовремено са Уговором о куповини општинског грађевинског земљишта, додатним Уговором дефинисане су одреднице о финансирању и изградњи неопходне комуналне инфраструктуре, која ће омогућити како саобраћајно, тако и комунално повезивање објекта будућег дистрибутивног центра.

Да подсетимо, немачки трговински ланац „Лидл“ је међународни дисконтни ланац супермаркета са седиштем у Немачкој, који успешно послује у 25 земаља, са више од 200.000 запослених у преко 10.000 филијала. Инвестирање у тржиште Србије представља настојање компаније за даљим развојем малопродајне мреже и понуде висококвалитетних производа по повољним ценама. Куповина земљишта за потребе логистичког центра је најважнији стратешки корак у низу планираних активности експанзије на српском тржишту.

Фотографије: