• Prečítané: 9278x

Кренула изградња логистичког центра компаније "Eyemaxx Real Estate" у Старој Пазови

Кренула изградња логистичког центра компаније Eyemaxx Real Estate у Старој ПазовиОпштина Стара Пазова, у својој централној радној зони (јужни део), данас је званично добила још једно градилиште где ће до децембра ове године бити завршена изградња првог објекта аустријске компаније Ајмакс (Еyemaxx Real Estate).

У питању је први објекат од 17.000м2 логистичког центра под називом „Log Center Belgrade“. Градилиште су свечано отворили Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Mајкл Милер (Michael Muller), оснивач компаниje Еyemaxx Real Estate, Огњен Кисин, представник компаније „Констрактор консалтинг“ д.о.о. (Konstruktor konsalting) и представници компаније Dr Schenker, једне од водећих логистичких компанија у Европи.

„Логистички центар који ће овде бити изграђен, на једној од најбољих локација у нашој Општини, спада у стратешки важне кораке континуираног развоја старопазовачке Општине. Поред захвалности инвеститору, упутио бих речи захвалности и тиму из наше локалне самоуправе, јер смо заједничким трудом и упорношћу допринели остварењу овог пројекта, који ће нашим грађанима донети изузетно драгоцена нова радна места, али и показати свим заинтересованим инвеститорима да смо поуздан и пожељан партнер. Циљ нам је да својим радом, предусретљивошћу и убрзањем административних процедура створимо још адекватније услове за привлачење нових инвестиција, које су гарант боље и сигурније будућности становника Општине Стара Пазова“, поручио је овим поводом председник Ђорђе Радиновић.

Поздравима се придружио и Mајкл Милер, оснивач компаније EYEMAXX Real Estate, који је изразио веру да ће Стара Пазова бити важно логистичко чвориште, које ће уз нова радна места омогућити позитиван импулс за читав регион који окружује Београд и Стару Пазову.

Први објекат на коме је започета изградња према плану ће бити завршен у децембру ове године. Корисник поменутог објекта ће бити компанија Dr Schenker, која спада у водеће провајдере услуга интегрисаног транспорта и логистике широм Европе. Помоћу своје разгранате структуре, компанија пружа подршку трговини и индустрији при глобалној размени робе и добара. Како је најављено отварање првог објекта ће се обавити почетком 2015.

Локација за Log Center Belgrade у оквиру централне радне зоне у Општини Стара Пазова се налази на 20 км од Београда, 50 км од Новог Сада, уз директан прикључак на аутопут Е75 и оближње путеве Е70 као и Е5. Главни железнички колосек, као и аеродром Никола Тесла Београд су на удаљености од свега неколико минута. Поред тога, LOG CENTER BELGRADE је позициониран на свега 10 км од будућег теретног аеродрома – ваздушне базе Батајница, док је такође у близини и река Дунав.

Читав извођачки пројекат има четири фазе проширења. Прво и друго складиште су у оквиру фазе I, још 5 складишта у фази II, Оutlet center у фази III и коначно али не и најмање важно, малопродајни центар у оквиру фазе IV – развој који је планиран за наредних пет година.

Изванредни концепт

Log Center Belgrade је брендирани концепт који је већ био имплементиран у неколико земаља, између осталих: LOG CENTER NoveMesto у Словачкој или LOG CENTER Темишвар у Румунији. Log Center концепт комбинује велики канцеларијски простор са модерним логистичким деловима који се могу посебно прилагођавати потребама закупаца. Паркинг простор за аутомобиле и камионе на лицу места представља додатну погодност као и ограде око читаве површине са 24- часовним надзором. Складишни простор оставља без даха својим дневним осветљењем, прскалицама за брзо реаговање на пожар (ЕСФР – прскалице), подижућим платформама, истоварним рампама, рејањем на гас, унутрашњом висином од 11,75 метара и решетком од отприлике 18*24 метара; климатизација се може уградити додатно. Објекти за утовар поседују хидрауличне прилазне станице и приступне рампе.

О компанији EYEMAXX Real Estate

Пројектом Log Center Belgrade EYEMAXX Real Estate Групација наставља са успешним развојем логистичких чворишта у Централној и Источној Европи. EYEMAXX Real Estate Групација, основана од стране господина Michaela Muller-a, средином 1990-тих, гради комерцијалне објекте као и стамбене пројекте широм Немачке, Аустрије и Централне и источне Европе.

EYEMAXX Real Estate AG је добро познати инвеститор са пуно искуства на пољу развоја некретнина. Компанији је врло драго што ће током изградње овог објекта имати веома доброг партнера: КОНСТРУКТОР КОНСАЛТИНГ Д.О.О. је једна од најбољих компанија у региону а сарадња између ове две компаније наставља да се добро развија. EYEMAXX Real Estate AG је такође веома задовољна због сазнања да ће DB SCHENKER бити главни закупац овог изванредног пројекта.

Фотографије: