• Prečítané: 6806x

Трајно стамбено збрињавање за избегла лица откупом сеоских кућа са окућницом

Трајно стамбено збрињавање за избегла лица откупом сеоских кућа са окућницомВлада Републике Србије је за пет година од када је покренут програм подршке локалним самоуправама у циљу трајног решавања стамбеног питања избеглих лица подржала 160 општина и градова, међу којима је и Општина Стара Пазова.

До сада је на националном нивоу откупљено 266 домаћинстава са окућницом, а у старопазовачкој Општини захваљујући овом програму управо је финализирано трајно збрињавање шест породица са избегличким статусом.

Општина Стара Пазова активно учествује на свим јавним позивима Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и ово је спроведено у оквиру локалног акционог плана за грађане са територије Општине.

Трајно стамбено збрињавање за избегла лица откупом сеоских кућа са окућницомКао коначни чин званичног решења јуче су избегла лица са подручја Хрватске Светислав Ромић, Ненад Башић, Ђуро Мушкиња и Петар Љубишић, потписали уговор са Ђорђем Радиновићем, председником Општине Стара Пазова о куповини куће са окућницом, вредности до 810 хиљада динара и на тај начин решили своје стамбено питање. Средства за куповину кућа са окућницом омогућио је Комесаријат за избеглице и миграције док је Општина Стара Пазова обезбедила 10% учешћа у решавању стамбених проблема ових избегличких породица.

Поред поменутих потписника уговоре су потписали продавци објеката. За све породице ово је велики дан, када су, после више од две децениј,е трајно решили своје егзистенцијално питање које им је наметнуо сурови вихор рата.