• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

До Часног Крста први је допливао Бранко Чепрња из Старих Бановаца, а награду за велику храброст у виду позлаћеног крста, плашта српског витеза и медаље, доделио му је први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић, који је честитао свим учесницима на великој храбрости и љубави коју негују према православљу, нагласивши да су овим чином сви они победници.

„Честитам вам на неизмерној храбрости коју сте данас показали свима овим светим чином. Хвала вам што пливате за Православље, за своје породице и за своју општину. Данас сте показали да наша општина има омладину за понос“, истакао је председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Прославу Богојављења верници су почели молитвама и литургијама у храмовима широм старопазовачке општине, а након Светих Литургија одржаних у храму Светог Оца Николаја у Старим Бановцима и Белегишу те храму Светог Василија Острошког у Новим Бановцима, велики број грађана окупио се у литији предвођеној свештеницима старопазовачког црквеног намесништва, децом у стихарима са рипидама и иконама, у којој је Часни Крст испраћен до плаже код ресторана „Венеција“ у Старим Бановцима.

Организатори такмичења су Храм Преноса моштију Св. Оца Николаја у Старим Бановцима и Белегишу, Храм Светог Василија Острошког у Новим Бановцима, Месне заједнице Стари и Нови Бановци, Туристичка организација Општине Стара Пазова и Удружење Краљевина Србија. Као и сваке године, генерални покровитељ је Општина Стара Пазова, а манифестација ће се, по устаљеном програму, одржавати и следећих година.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Zúčastnite sa ankety

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova