• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

Председник Општине Ђорђе Радиновић: Морам да кажем да смо буџетом планирали преко милијарду динара само за инвестиције у инфраструктуру свих наших насеља. У Новој Пазови ћемо градити нову спортску халу за све веће потребе спортиста, јер већи развој привреде доводи и до развоја спорта. У плану нам је адаптација објеката свих основних школа на територији општине, које смо већ кренули да реализујемо, као нпр. у Новим Бановцима, у Белегишу нас очекује комплетна адаптација основне школе, ОШ Бошко Палковљевић Пинки у Старој Пазови и ОШ Милан Хаџић у Војки ћемо у овој години такође комплетно адаптирати. Планиранмо изградњу два нова објекта вртића, у Старим Бановцима и у Војки. У нашој општини већ сада немамо листу неуписане деце, а изградњом ова два вртића у потпуности ћемо створити све неопходне капацитете да сва деца имају боравак у вртићима. Када већ обезбеђујемо радна места за њихове родитеље, морамо и за децу да обезбедимо довољно места у вртићима. У 2018. години ћемо решити и све постојеће проблеме са путном инфраструктуром, са посебним акцентом на очување и растерећење путева у насељима. Уложићемо велика средства и уредити све путне правце између насеља, која су услед великог развоја привреде и отварања нових фабрика, од тешких теретних возила оштећена.

Новинар: На који начин Општина Стара Пазова успева да привуче велики број инвеститора што резултира отварањем нових фабрика, с обзиром да веће локалне самоуправе које имају статус града немају толико инвестиција као што је то случај у општини Стара Пазова?

Председник Општине Ђорђе Радиновић: У овој години ми очекујемо отварање 12 нових компанија, међу којима велики број страних фирми, као нпр. италијанска компанија Фронери, један од највећих произвођача сладоледа, немачки Лидл, који је у нашој индустријској зони изградио велики дистрибутивни центар и управну зграду за Западни Балкан. Очекујемо и проширење грчке компаније Алумил, али и бројних домаћих фирми као што је Милшпед. Довољно је рећи да је од 2012. године до данас у општини Стара Пазова отворено више од 10.000 нових радних места и да данас на бироу за запошљавање у Старој Пазови имамо око 1.700 незапослених лица која траже запослење. Посматрајући укупан број становника наше општине од око 80.000 грађана и број лица која су тренутно без посла, долазимо до податка да је незапосленост код нас око 3,5 %. Изузетно повољан географски положај наше општине, излазак на оба аутопута, Београд – Загреб и Београд – Будимпешта, али и марљив рад свих запослених у локалној самоуправи, посвећеност од почетка, од 2012. године када смо преузели одговорност за ову сремску општину довело је до тога да наша општина буде једна од најразвијенијих у Србији. Потребно је уложити много труда у комуникацију према страним инвеститорима и домаћим наравно, али првенствено страним, јер су били јако осетљиви, имали смо тим људи који је у сваком тренутку био ту за њих да им помогне у свему, да са њима разговара њиховим језиком, како би се осећали што сигурније. Данас на територији наше општине послује преко 100 страних, светски познатих компанија које су и више но задовољне нашим односом према њима и начином рада наше локалне самоуправе, односно брзином, јер ако се нека фабрика гради у једној од наше четири индустријске зоне, а при томе је планска документација у реду, грађевинска дозвола се добија за три до пет дана.

Новинар: Оно чему свакако тежи локална самоуправа, јесте и добијање статуса града, колико је то реално да се деси у 2018. години и шта ће то донети становништву ове општине?

Председник Општине Ђорђе Радиновић: Овако велики степен привредне, па и сваке друге развијености општине Стара Пазова, за собом свакако вуче и могућност промене статуса и добијање највишег статуса који једна локална самоуправа може да има, а то је статус града и то очекујемо у 2018. години. Оно што ћемо тиме добити је, између осталог и добијање вишег нивоа за све институције од важности за грађане, што значи да ће они на лакши и бржи начин моћи да решавају текуће потребе и то на територији своје општине.

Новинар: Хвала Вам пуно председниче на издвојеном времену и на издашним информацијама о инвестицијама и плановима за 2018. годину.

Видео прилог РТВ:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova