• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

2015. године, након свих уложених напора, а захваљујући истрајним преговорима представника локалне самоуправе са надлежним правосудним органима, новим Решењем, основан је Основни суд у Старој Пазови за територију општина Инђија и Стара Пазова. У оквиру Закона о седиштима судова и јавних тужилаштава, организација Основног суда у Сремској Митровици доделила је Основном суду у Старој Пазови нове територијалне надлежности и већи број судија. Да би у потпуности омогућили и унапредили рад Основног суда, руководство општине Стара Пазова одмах је кренуло у реализацију, за правосуђе, једне од најбитнијих инвестиција – изградњу новог објекта зграде Основног суда и Основног јавног тужилаштва у Старој Пазови.

Неопходна средства за изградњу нове зграде суда, око 45 милиона динара, обезбедила је Општина Стара Пазова, а Министарство правде је помогло у комплетном ентеријерском опремању нових судијских кабинета, писарница и осталих неопходних просторија. У набавци намештаја, технике и потребне опреме, учествовали су и привредници који послују на територији општине Стара Пазова.

Свечано пресецање врпце, што је означило и званично отварање новоизграђеног објекта, у петак, 22. децембра, обавили су Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Ружица Николић, председница Основног суда и Владимир Николић, јавни тужилац, у присуству Славице Јелаче, помоћнице министра правде, бројних представника ресорног министарства, локалне самоуправе, релевантних правних институција, републичког тужилаштва и Врховног касационог суда.

„Ми као локална самоуправа, одмах смо кренули у реализацију овог пројекта, да помогнемо Министарству правде, онолико колико је било у нашој моћи, у виду изградње нове зграде, како би на тај начин убрзали процес изналажења и обезбеђивања свих неопходних услова за несметан рад суда и тужилаштва. Имамо у плану и даље проширење, овог пута за потребе Основног јавног тужилаштва, такође у виду нове зграде и проширења капацитета.“, поручио је овом приликом први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић.

„Сада, са новом зградом, грађани општине Стара Пазова више неће имати проблема што се тиче гужви у ходницима, немогућности да се седне у чекаоници, неће морати више зарад потреба тужилаштва да одлазе у зграду полиције, да свој ред чекају у неусловним ходницима, сада ће имати бољи приступ и суду и тужилаштву. Планирамо и да изградимо пролаз директно до зграде полиције, тако да ће сви органи реда у Старој Пазови бити повезани и што је најважније близу једни другима.“, изјавила је председница Основног суда, Ружица Николић. Проширење капацитета Основног суда и Основног јавног тужилаштва у Старој Пазови допринеће неупоредиво бољим условима рада и квалитетнији приступ правди грађанима овог дела Срема.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Zúčastnite sa ankety

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova