• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

На велико одушевљење родитеља, који ће захваљујући овом кораку локалне самоуправе знатно уштедети новац и сачувати кућни буџет и на радост ђака првака, којима ће овај гест омогућити да комотније закораче у прве школске дане, уџбеници и прибори су данас подељени у свим школама уз дружење представника локалне самоуправе са ученицима, који први пут седају у школске клупе.

Поред председника Општине Стара Пазова, Ђорђа Радиновића, уџбенике и приборе су делили и ђацима пожелели срећан почетак школовања и начелник Одељења за друштвене делатности, Жељко Шолаја, општински просветни инспектор, Милева Љубинковић и члан Општинског већа, Радоје Благојевић.

„Ово је само један од видова помоћи Општине Стара Пазова према грађанима, које су у крајњој линији усмерене ка подстицају за пораст стопе наталитета у нашој локалној средини. Једна привредно успешна Општина, каква је наша, свакако треба да буде јака подршка родитељству и повећању броја деце. Бесплатним уџбеницима и прибором за ученике првих разреда, ми штедимо новац родитељима, а уколико набавка уџбеника пређе у традицију сваке године, свакако да ће и са неким другим мерама и инфраструктурним инвестицијама које спроводимо, позитивно утицати на младе родитеље да имају више деце. Наша Општина се рапидно развија и економски и друштвено, стога је наш циљ и да наталитет прати путању развоја, те да наша деца наследе све оно што за њих градимо сада. Вођени овим, редовно улажемо и у обнову образовних објеката, а посебно у изградњу објеката вртића. Свим ученицима првих разреда желим да заволе школу, да своје обавезе прихвате са одговорношћу и да након школовања постану успешни људи, који ће наставити да развијају и јачају нашу Општину,“ изјавио је први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић, приликом поделе уџбеника и прибора, у једној од старопазовачких основних школа.

Руководство наше Општине је искористило данашњу посету да се, и овог пута, на терену увери у актуелне услове у којима школе функционишу и у којима ради наставно особље. Стварање још бољих услова у школама је приоритет старопазовачке локалне самоуправе, а у прилог томе стоји и чињеница да је у протеклих неколико година решено доста кључних проблема, који су ометали рад школа годинама уназад.

Фотографије:

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova