• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

Захваљујући подршци Управе за капитална улагања АП Војводине кроз Конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у области здравствене заштите, Дом здравља у Старој Пазови је, путем јавне набавке, купио нов ултразвучни апарат вредности 4.734.000,00 динара. Средства додељена конкурсом износила су 4.980.000,00 динара, тако да је кроз поступак јавне набавке, остварена уштеда од 246.000,00 динара.

Савремени, мултифункционални ултразвучни апарат данас су свечано пустили у рад Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине, др Александар Омеровић, директор старопазовачког Дома здравља и Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова.

„Управа за капитална улагања уз подршку Покрајинске владе финансира не само велике здравствене центре, већ и установе примарне здравствене заштите широм Војводине, како би био видљив равномеран развој покрајине што и јесте циљ Покрајинске владе. Ми смо до сада у овој години имали 24 пројекта у 17 општина у вредности преко 330 милиона динара усмерених на побољшање стања објеката здравствених установа и у набавку нове опреме. Политика Покрајинске владе, која се спроводи преко Управе за капитална улагања, је да здравствена заштита буде доступна свима и то по што бољим условима. Похвалио бих свакако старопазовачки Дом здравља, који је један од најбољих, не само у покрајини, него и у држави, што свакодневно ради на побољшању квалитета пружених здравствених услуга.“, изјавио је Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине.

О значају подршке Управе за капитална улагања за куповину поменутог апарата, говори чињеница да око 13.000 пацијената годишње из свих насеља Општине имају потребу за ултразвучним прегледима, а са овом најновијом технологијом на радиолошком одељењу сви пацијенти ће безбедно и брзо обавити све неопходне прегледе. У циљу ефикаснијег и рационалнијег обављања делатности, у Дому здравља су образоване и специјалистичке службе, којима је поверен овај озбиљан и одговоран посао бриге и лечења пацијената, који по потреби обављају ултразвучне прегледе.

„Наш Дом здравља ради бројне прегледе и интервенције које не припадају установама примарне здравствене заштите, како би нашим пацијентима олакшали лечење у смислу да не морају да одлазе у веће здравствене центре ради потребне дијагностике. Ми смо велики Дом здравља који ради на неколико пунктова, имамо девет амбуланти и много велике захтеве што се тиче дијагностичких апарата и обављамо заиста велики број прегледа. Захваљујем се директору Управе за капитална улагања, господину Ковачевићу, што су препознали да је ултразвучни апарат са доплер технологијом нешто што је нашој установи неопходно и што ће умногоме олакшати живот нашим пацијентима као и рад запосленим“, истакао је др Александар Омеровић, директор старопазовачког Дома здравља.

„Тимски рад који имамо са старопазовачким Домом здравља и са републичким и покрајинским институцијама заиста даје резултате. Један од тих релултата је и нови ултразвучни апарат, набављен новчаним средствима добијеним конкурсом Управе за капитална улагања, а који ће од данас нашем Дому здравља и грађанима наравно, олакшати прегледе и лечење. Поред средстава за побољшање здравствене заштите, ми свакодневно конкуришемо и за средства намењена унапређењу других области. Ми имамо веома добро припремљене пројекте и плански аплицирамо за оне намене које су од значаја за наше грађане стављајући приоритете на прво место. Општина Стара Пазова је постала једно велико градилиште са бројним новим инвестицијама и улагањима у све сфере живота“, нагласио је Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова.

Значај новог ултразвучног апарата за укупан рад Дома здравља

Нови ултразвучни апарат послужиће за дијагностику бројним специјалистима и службама Дома здравља у Старој Пазови. Поседује све потребне сонде за комплетну кардиологију, доплер технику горњих и доњих екстремитета, ултразвук штитне жлезде, абдомена као и гинеколошки ултразвук. Резолуција набављеног апарата је далеко боља од апарата који је до сада коришћен, што ће допринети и ранијем откривању промена у ткивима, а самим тим и превенцији малигних болести. Осим службе радиологије, ултразвучни прегледи су битни и за рад службе опште медицине, педијатрије, гинекологије и службе интерне медицине. Набавка новог ултразвучног апарата подразумева прегледе пацијената на апаратима последње генерације, дакле на далеко вишем нивоу што ће као резултат имати виши степен успешности у пружању услуга пацијентима.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova