• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

Радове, који теку по предвиђеном плану и динамици, данас су обишли Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине, Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова и председник МЗ Нова Пазова Жељко Маџаревић. Будућа кружна раскрсница је од изузетног значаја и за грађане и за домаћу привреду, с обзиром да се налази на траси инфраструктурног коридора, који повезује аутопут Београд – Нови Сад и аутопут Београд – Загреб, нагласио је приликом обиласка радова, Ђорђе Радиновић, први човек старопазовачке општине.

„Ово је веома значајна раскрсница и чини централни географски део наше општине. Она повезује два највећа насеља Стару и Нову Пазову, Старе Бановце и Војку. Саобраћај на овој раскрсници је веома фреквентан и управо овде се дешавао велики број саобраћајних незгода, сви знамо да су кружне раскрснице решење проблема као што су велике саобраћајне гужве. Безбедност сваког учесника у саобраћају ће од сада бити на веома високом нивоу. Уопштено говорећи, сви грађани наше општине ће имати користи од нове раскрснице, на којој ће поред кружног тока и потпуно нове саобраћајнице бити постављена и нова јавна расвета као и аутобуска стајалишта. Оствариће се и боља комуникација између две најзначајније индустријске зоне у општини, а изградња петље са искључењима на аутопут, која се гради у близини, захтевала је модернију и комотнију раскрсницу каква се гради на овом месту“, изјавио је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

У новембру прошле године потписан је Уговор између општине Стара Пазова и Управе за капитална улагања АП Војводине о додели новчаних средстава намењених унапређењу саобраћајне инфраструктуре на територији наше општине. Укупна уговорена вредност инвестиције је 30.886.069,32 динара, а овим уговором, Управа суфинансира пројекат са 61,50%, док је остатак новца, осносно 38,50% од уговорене вредности, Општина Стара Пазова издвојила из буџета.

„Општина Стара Пазова је увек била пример за све локалне самоуправе у Србији. Однос према грађанима и привредницима по свим питањима је за сваку похвалу. Ми у АП Војводини смо препознали напоре руководства Старе Пазове да на разне начине обезбеди новчана средства за битне инфраструктурне инвестиције, а да не оптерети много буџет, те смо и одобрили одређена новчана средства за суфинансирање овог пројекта. У јулу месецу расписујемо нове конкурсе из пет области и не сумњам да ће Општина Стара Пазова, као и до сада, припремити сву неопходну документацију и одличне пројекте са којима ће конкурисати на њих“, истакао је Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања Ап Војводине.

Због радова на изградњи кружне раскрснице, у самој зони радова, измењен је режим саобраћаја, постављена је привремена саобраћајна сигнализација. По речима извођача, радови би требало да буду завршени до половине јула када ће и саобраћај на овој деоници бити у пуној функцији, а поред кружне раскрснице, биће постављена нова аутобуска стајалишта и савремена јавна расвета.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova