• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

Традиционално, све је започело певањем химне у част Св. Сави, настављено је верским обредом сечења славског колача, а потом и игроказима у којима је приказан живот Растка Немањића – Светог Саве, чиме су предшколци и ученици старопазовачких школа исказали поштовање великој личности српске историје, који је у историји наше земље, због дубоког трага који је оставио, у народу признат као патрон свих школа и ученика.

Поменутим прославама и изведби ђачких програма у нашим школама, као и сваке године, присуствовали су челници и представници локалне самоуправе. Приредби у ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ у Старој Пазови присуствовао је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић. Заменик председника, Милан Беара, учествовао је у обреду сечења славског колача у новобановачкој ОШ “Никола Тесла“.

Подршку свим ученицима и наставницима у вртићима и школама у обележавању школске славе, пружили су и помоћници председника Општине, Марина Савић и Владимир Јовановић, начелник Одељења за друштвене делатности, Жељко Шолаја, просветна инспекторка Милева Љубинковић и други представници локалне самоуправе.

Изнад свега, посебну лепоту празнику дали су они, који су уложили највише труда да госте лепо дочекају и презентују своје знање и умеће, било да су рецитаторски, певачки, глумачки или неки други таленти у питању. Велики труд уложили су ученици, наставници и управе школа, свакако и родитељи ученика, који су на крају са пуно поноса пратили учешће своје деце у пажљиво припремљеним светосавским програмима.

Свети Сава, рођен под световним именом Растко, био је рашки племић из владарске породице Немањића, утицајни дипломата и први српски просветитељ и архиепископ аутокефалне Српске Архиепископије, законодавац, књижевник и надалеко познати подвижник, али пре свега, утемељивач Српске Православне Цркве, државе и школства.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova