• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

Солидарност и брига за одређене сегменте друштва огледа се и у реализацији пројеката као што је пројекат „Развој иновативних услуга социјалне заштите намењених рањивим групама у Старој Пазови“, који наша локална самоуправа реализује у партнерству са школом за основно и средње образовање "Антон Скала" из Старе Пазове и школом за основно и средње образовање "Милан Петровић" из Новог Сада.

Вредност пројекта, који је намењен ефикаснијој инклузији поменутих социjалних категорија становништва, креирању услова за побољшан квалитет живота и очување, пре свега, здравља деце и младих, који живе на територији општине, је 234.000 евра. Од поменутог износа Европска унија је, кроз програм на који је наша општина ефикасно аплицирала, обезбедила 198.000 евра, а локална самоуправа је, као носилац пројекта, из својих средстава издваја значајних 36.000 евра.

У оквиру пројекта ће се успоставити Рехабилитациони центар, који ће бити саграђен у дворишту школе за основно и средње образовање "Антон Скала" и који ће пружати услуге деци и младима - корисницима дневних услуга социјалне заштите у локалној заједници, ученицима школе за децу са сметњама у развоју, као и ученицима из школа, који имају подршку дефектолога у матичним школама. Основу Рехабилитационог центра чине високо специјализоване просторије за сензорну стимулацију (сензорна соба, бела соба и слана соба), које су изоловане, интерактивне собе у којима се налази опрема за стимулацију чула или одређених чула у циљу сензорне интеграције.

Одржана дводневна обука

Током новембра месеца, у оквиру овог пројекта, одржана је дводневна обука за праћење испуњења минимума стандарда у пружању социјалних услуга, која је била намењена запосленима у општинској управи, као и запосленима у Холистичком центру, како би усвојили знања и додатно се обучили за праћење пружања социјалних услуга, а нарочито поменуте иновативне услуге. Такође, поводом истог пројекта, у четвртак 10. новембра, одржан је састанак Радне групе која ће доносити идеје, предлоге и закључке на тему пројекта и пружања социјалних услуга у локалној заједници. Радну групу чине компетентне особе из сфере здравства, социјалног рада, просвете и општинске управе, с обзиром да је концепт Холистичког рехабилитационог центра управо умрежавање и мултисекторска подршка свим особама којима је потребна спефична помоћ.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova