• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

ПУ „Полетарац“ је аплицирала на званичном конкурсу Фондације, која носи име нашег најуспешнијег спортисте, Новака Ђоковића, са пројектом „Оплеменимо двориште вртића Бубамара“ чији је циљ опремање дечијег игралишта у сврху обезбеђивања бољих услова за одрастање, игру и развој деце предшколског узраста. Фондација је подржала овај пројекат и на радост свих малишана, њихових родитеља и васпитача, од идућег пролећа , деца ће моћи да се играју на новим, сигурним справама чија је вредност око 1,5 милиона динара.

Општина Стара Пазова је такође подржала овај пројекат, јер у поменутом објекту борави око 370 малишана, узраста од једне до шесте године, који до сада нису имали адекватно игралиште за игру. Како би обезбедила сигурност деце која бораве у вртићу, Општина ће пружити сву неопходну помоћ при реализацији и постављању мобилијара, као и при прибављању свих неопходних дозвола и одобрења за извођење радова.

„Најискреније се захваљујем Фондацији „Новак Ђоковић“ која је од великог броја вртића из целе Србије, који су конкурисали за ова средства, одабрала нашу Предшколску установу. Ово је веома лепа вест за све малишане и могу да замислим њихово одушевљење када буду угледали нове справе за игру. Општина Стара Пазова ће учинити све неопходно да се овај пројекат реализује по предвиђеној динамици и у предвиђеном року, јер када се ради о образовању и развоју деце, препрека не сме бити“, нагласио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

„У децембру 2015. године смо конкурисали са својим пројектом на конкурс Фондације и веома нам је драго да ћемо нашим малишанима приредити овако лепо изненађење. До сада нисмо имали игралиште у дворишту вртића „Бубамара“, а боравак на отвореном и физичка активност, веома су битни за здрав и нормалан развој сваког детета. Захваљујем се Фондацији у име сваког детета, родитеља и васпитача на овој донацији, а Општини Стара Пазова се захваљујемо на великој помоћи око припреме свих неопходних докумената и на добијању неопходних дозвола“, истакла је директорка ПУ „Полетарац“, Милица Блешић.

„Нама је драго да сте нашу донацију прихватили овако како јесте. Конкуренција на нашем овогодишњем конкурсу је била велика, али у складу са нашом мисијом и визијом, желимо да помогнемо тамо где је помоћ потребна. Одлучили смо се на овај корак, јер је последњих година све приметније да деца мање времена проводе на отвореном, а више уз рачунаре, таблете и телефоне. Јако је важно да деца, поготово предшколског узраста, проводе у игри на отвореном бавећи се спортским активностима. Надамо се да ће деца бити задовољна овом донацијом и новим справама“, изјавила је Горана Џуџа Јаковљевић, представница Фондације „Новак Ђоковић“.

Према нацрту пројекта, део дечијег игралишта биће прилагођено само за децу узраста до три године, док ће на другом делу игралишта бити постављене справе за децу старију од три године. Ново игралиште би требало да буде завршено за око 60 дана.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova