• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

Тема састанка, коме су у оквиру тима Општине, присуствовали и заменик председника Општине, Милан Беара, помоћници председника Марина Савић и Владимир Јовановић и начелник Општинске управе, Бојан Коврлија, била је посвећена економском развоју наше Општине и корацима у будућој сарадњи Секретаријата и локалне самоуправе.

Посебан акценат је, у разговору током овог сусрета, стављен на све релевантне пројекте, који су реализовани у протеклом периоду, али и на оне, који су у плану да се реализују, а од велике су важности, како за грађане општине Стара Пазова, тако и за њен бржи привредни развој.

„Ово је заиста добар почетак нове сарадње, који ће представљати снажан ослонац за даљи развој. Намера Покрајинског секретаријата да пружи сву неопходну помоћ локалним самоуправама у припремама документације, како би се упростила и убрзала реализација пројеката је најадекватнији могући вид подршке. Ми већ имамо одређен број пројеката припремљених за даљу реализацију као што су „Студија изводљивости управљања отпадним водама“, „Изградња канализационе мреже“, пројекти у здравству, просвети и другим сферама живота. Желим да подвучем, да се на овај начин, односно путем директне комуникације Покрајинске владе са општинама, ствара јасна слика које су обавезе локалних самоуправа, а које Покрајинске владе у реализацији пројеката“, закључио је, након састанка, први човек старопазовачке Општине.

„У комуникацији са председником Општине Стара Пазова и његовим тимом смо дефинисали приоритетне пројекте за наредни период. У наредних годину дана предвидели смо да се, општинама на територији АП Војводине, реализује по десет пројеката из области економског развоја, заштите животне средине, из области социјале, здравства и образовања. Покрајински секретаријат, чија је надлежност регионални развој, међурегионална сарадња и локална самоуправа, ће активно радити и настојати да помаже локалним самоуправама да што брже и лакше дођу до реализације релевантних пројеката, а учествоваћемо и у суфинансирању“, истакао је Покрајински секретар Огњен Бјелић.

Господин Бјелић је похвалио Општину Стара Пазова на професионалности и ефикасности припреме потребне пројектне документације и изразио наду даље веома добре сарадње са овом сремском Општином.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova