• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

У највећем насељу Општине, неколико година уназад, евидентирана је повећана потреба за смештајем деце јасленог и предшколског узраста, те је с тим у вези руководство локалне самоуправе одмах ставило у разматрање инвестицију, којом би се, у што скоријем року, трајно обезбедио задовољавајући ниво капацитета у Старој Пазови.

У овом моменту активирана су, у складу са свим неопходним стандардима, два објекта за потребе смештаја предшколске деце брачних парова из Старе Пазове на две локације. У новоотвореном, али привременом објекту „Чаролија“, ПУ „Полетарац“ је сместила 62 малишана јасленог узраста, док је у објекту „Сунашце“ смештено 34 деце предшколског узраста.

Да су деца и родитељи, због оваквог геста локалне самоуправе и бриге старопазовачке предшколске установе, изузетно задовољни могло се видети и на свечаности поводом отварања објеката, где су деца игром и кратким пригодним програмом показала шта су научила, а и то колико је заједничко одрастање са другарима сличног узраста од посебног значаја за њих.

„Овакви моменти које делимо са најмлађим грађанима, за чија се сретна детињства и перспективну будућност сви заједно боримо и трудимо, дају нам нове снаге и елана да од циљева за боље сутра не посустајемо и када је најтеже. Од скоро око 100 наших полетараца, дечака и девојчица похађају предшколску установу у изнајмљеним објектима, али то је само привремено решење јер ће се ове зиме већ радити пројектна документација за проширење вртића овде у Старој Пазови, где ћемо направити још један озбиљан објекат. Овај подухват схватамо и као важну подршку младим родитељима који сада могу, док деца имају одговарајући смештај, својим радом да се боре за породичну егзистенцију и животне потребе“, изјавио је председник Ђорђе Радиновић и додао да ће са првим лепим данима, следеће године кренути радови на проширењу постојећег вртића за капацитет од 200 деце.

По речима директорке „Полетарца“ Милице Блешић, ова установа, у сарадњи са локалном самоуправом, спремна је да пружи комплетну подршку родитељима и деци због чега су и обезбеђени привремени објекти, и све друго што ће бити реализовано, као значајна инвестиција локалне самоуправе у наредном периоду.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova