• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

На позив поменутих организација, општина Стара Пазова је аплицирала током марта месеца заједно са још 16 локалних самоуправа из Србије са предлогом пројекта којим би се унапредио урбани развој локалне заједнице. Поред локалних самоуправа из Србије, на конкурс су се могле пријавити и локалне самоуправе из Македоније, Турске и Грузије. Након евалуације пристиглих апликација, из Србије су изабрани пројекти Града Београда, општине Аранђеловац и општине Стара Пазова.

Циљ реализације пројекта у Старој Пазови састоји се од три компоненте:

  • Израда плана детаљне регулације централног блока 4 у Старој Пазови
  • Креирања концепта урбаног дизајна за предметни простор, и
  • Развој акционог плана за унапређење пословања и привлачења инвестиција у поменутом блоку

Као један од основних методолошких концепата приликом реализације пројекта, биће примењен шведски приступ интегралног планирања "Symbio City" како би се постигао бољи квалитет урбаног окружења.

План детаљне регулације централног блока 4 у Старој Пазови представљаће први урбанистички план детаљне разраде након више од 35 година за наведени простор и креираће основ за формирање јавних површина, издавање грађевинских дозвола, парцелације и друге планске интервенције у будућем периоду. Паралелно са израдом урбанистичког плана, биће реализовано истраживање локалног контекста, традиционалних симбола у архитектури као и навика локалног становништва како би се што прецизније дефинисали предлози за нове симболе, архитектонска решења, урбани мобилијар и сл. На средини реализације пројекта, када се концепт планских решења буде дефинисао, биће консултована привредна заједница Општине и потенцијални инвеститори, како би се добили конкретни предлози за унапређење пословања на конкретном простору али и ширем центру града Стара Пазова са посебним освртом на могућност креирања пројеката јавно-приватних-партнерстава.

Носиоци реализације пројектних активности испред општине Стара Пазова су: Јавно урбанистичко предузеће Урбанизам и Канцеларија за локално економски развој. Завршетак пројекта очекује се током јуна 2016. године.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova