• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

, ЈП Урбанизам, Центра за културу Стара Пазова и Туристичке организације општине Стара Пазова.

Делегацију је пригодним обраћањем поздравио Радоје Благојевић, председник Скупштине општине Стара Пазова уз кратку уводну презентацију Општине домаћина, а потом су уследила излагања директора Дирекције за изградњу Недељка Ковачевића, директора Ценра за културу Владимира Керкеза и директора Туристичке организације Драгане Зорић-Станојковић.

Узвраћајући на адекватан начин уз бројне похвале, као последицу позитивних искустава, које је сусрела од свог доласка на дужност у пријатељску Србију, Њ.Е. амбасадорка је говорила о сличностима када су у питању историјска дешавања за наше две земље. Током овог сусрета било је и речи о потенцијалима и сферама будуће сарадње, која би могла бити остварена између Општине Стара Пазова и амасаде Републике Кубе. Највише пажње је било посвећено разматрању будуће сарадње у области културе, али и туризма, међусобне размене учешћа на сајмовима у Србији и Куби, занимљивостима у обостраним спортским достигнућима, привреди итд.

Један од разлога ове пријатељске посете јесте и недавно покренут пројекат: „Пазова за младе“, у оквиру кога су 16 шаховских великана из целог света добили своје место на клупама на градском Тргу у Старој Пазови. Предвиђено је да се управо на тим клупама у слободно време окупљају пазовачки аматери, али и профи шахисти и посматрачи, а управо на једној од клупа стоји и плочица са именом најпознатијег кубанског шахисте Хосе Раул Капабланке.

Вођени оваквим гестом гости су након пријема обишли градски Трг где су их као изненађење, на нацртаним шаховским пољима, обучени у костиме шаховских фигура, дочекали наставници и ученици старопазовачке Основне школе „Симеон Араницки“. Хладно време су победили труд и стрпљење најмлађих, а међу њима топлу добродошлицу члановима делегације су пожелели и чланови Шах клуба „Стара Пазова“ са неколико врхунских шахиста, као и најмлађи српски велемајстор, иначе Пазовчан, талентовани шахиста Александар Инђић.

Уследила је размена пригодних поклона и фотографисање са децом и окупљенима, што ће по речима амбасадорке остати као једна од њених најдражих успомена. Након још једног обраћања, уз изразе захвалности за допринос промовисању и неговању односа са Републиком Кубом, Њ.Е. Мајра Руиз Гарсија је поручила да ће се, неким новим заједничким активностима, ова амбасада повезати са Пазовом и свим њеним становницима, што је допринос вишедеценијском пријатељству два народа.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova