• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

а као и сваке године, дан сећања на жртве бомбардовања из старопазовачке Општине, обележен је прикладним пријемом у згради Општине, где су родитеље и родбину пострадалих примили председник Ђорђе Радиновић и његов заменик Горан Врањеш.

Тачно у 10 часова окупљени поштоваоци пострадалих кренули су у комеморативној поворци са мини платоа испред општинског здања према пар стотина метара удаљеном спомен обележју. Колону су, упркос обилној киши која није престајала да пада, чинили бројни грађани, родбина, представници локалне самоуправе, представници Војске Србије, Општинског одбора СУБНОР-а и многи други. И кишу и сузе и жал, који су се могле видети на лицима присутних, пратили су почасни звуци оркестра војних пензионера оркестра „Бинички“.

Ове године дан сећања на све жртве, особито сећање на шест синова старопазовачке Општине, који су храбро положили своје животе на олтар отаџбине, обележен је уз откривање новоизграђеног спомен обележја, које ће остати као сведочанство родољубља садашњим и свим будућим генерацијама. Спомен обележје су уз минут ћутања открили Ђорђе Радиновић, председник Општине и Милан Пјевац, председник ОО СУБНОР-а Стара Пазова. Потом су по реду почаст полагањем цвећа и венаца указали: родитељи настрадалих, представници Општинске управе, ОО СУБНОР-а Стара Пазова, Општинска организација резервних војних старешина и припадници 204. Ваздухопловне бригаде.

У име свих ожалошћених, али и поносних на узвишену жртву за слободу својих ближњих, скупу се обратио Милан Пјевац који је још једном подсетио на вечну славу, вечну успомену на младе животе, који се никада неће угасити јер ће живети у срцима свих грађана старопазовачке Општине.

Да подсетимо, за 78 дана колико је трајала агресија над небом Србије, убијено је најмање 2.500, а рањено и повређено више од 12.500 људи. Рањено је и повређено више од 12.500 особа.

Оно што нам свима преостаје је да заувек памтимо имена оних који су свој живот несебично дали за нашу слободу и да их никада не заборавимо уз поруку и понос: Душане, Зденко, Крсто, Владимире, Драгане, Бранимире и Радоване – вечно носимо сећање на Вас верне синове наше земље и Општине, који сте храбро страдали за слободу, живећете заувек и нашим срцима! Нека вам је вечна слава и хвала!

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova