• Pogodaka: 748

Министар Весић: У обнову путева у Срему држава уложила 24 милиона евра

naslovna ministar vesic u obnovu puteva u sremu drzava ulozila 24 miliona euraПредседник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, заједно са својим сарадницима, дочекао је министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горана Весића у Старим Бановцима, где су заједно обишли радове на рехабилитацији пута Стари Бановци и радове на реконструкцији улица Карађорђеве и Светог Саве у Белегишу.

Држава је ове године, само у обнову путева у Срему, уложила више од 24 милиона евра. На територији Старе Пазове у току су радови на обнови 11 километара пута између Старих Бановаца и Белегиша, инвестиција вредна 150 милиона динара, као и реконструкција Карађорђеве и улице Светог Саве у насељу Белегиш, у које је уложено такође око 150 милиона динара, истакао је министар Весић. "Само у овај пут и две улице, уложили смо око 300 милиона динара, односно више од 2,5 милиона евра“, назначио је министар. Указао је и да су урађени путеви према Инђији, ка ауто-путу, а да ће до краја године почети радови на обнови пута Стара Пазова – Нова Пазова – Батајница, што значи да ће бити "покривени" апсолутно сви важни путеви и путни правци у општини.

Председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, захвалио је министру Весићу на посети, додајући да је и те како видљиво да се по Срему више ради, од кад је он на челу ресора саобраћаја и инфраструктуре. "Никада се није овако радило и водило рачуна и никад до сада нико није познавао нашу општину и све што је у њој урађено, као председник Вучић и министар Весић", рекао је Радиновић. „Председник Вучић и цела Влада Србије, а нарочито министар Весић, много улажу у путну инфраструктуру у општини Стара Пазова. Радимо синхронизовано баш као што је он рекао и сви путеви наше Општине биће урађени, не само главни путеви, већ и улице које смо раније почели да радимо. Становницима ћемо, у оквиру ових радова, уредити и прилазе кућама, ћуприје и тротоаре...“

До краја ове и почетком следеће године требало би да буде завршено укупно око 100 километара пута. Упоредо са главним саобраћајницама раде се и улице у близини школа, где се уводе такозване „Зоне школа“, а на тим местима биће постављени успоривачи саобраћаја, трепћући семафори са соларним панелима и мерачи брзине.

Фотографије: