• Pogodaka: 4630

Настављају се инвестиције у инфраструктуру

naslovna-nastavljaju-se-investicije-u-infrastrukturuПуштањем у рад новопостављене украсне и модерне лед расвете око платоа испред новобановачког храма и Дома културе, завршени су радови II фазе реконструкције центра Нових Бановаца, насеља у Општини Стара Пазова које се константно шири.

„Нови Бановци су недавно добили нови изглед центра, такозване прве фазе реконструкције центра насеља и Светосавске улице, а ево сада смо завршили и радове на реконструкцији другог дела где се налазе Дом здравља, Дом културе, основна школа и црква. Извођени су радови на архитектонском уређењу платоа, реконструкцији постојећих саобраћајница, постављена је нова, модерна јавна расвета, урађени су сви неопходни радови на канализацији, изграђен је паркинг простор и хортикултурно уређење. Поносни смо што смо завршили још једну инфраструктурну инвестицију у оквиру раније зацртаног циља да се и Нови Бановци придруже другим уређеним местима наше Општини“, изјавио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Намера је да се комплетним реконструкцијама центара насеља, које плански спроводи руководство старопазовачке локалне самоуправе, најпре подигне квалитет живота грађана, а неки од циљева су и:

  • Раст запослености у малој привреди због атрактивности локације
  • Развој културних вредности тј. креирање централног места за окупљање и квалитетне услове за реализацију културних садржаја, манифестација итд.
  • Решавање паркинг простора у центру насеља

Локална самоуправа је буџетским средствима за ову намену обезбедила преко 30 милиона динара, чиме је на себе преузела обавезу регулисања ПДВ-а за целу инвестицију. Остатак од 20,5 милиона динара (без ПДВ-а) обезбедило је Министарство привреде, што указује на заједничко залагање локалне и републичке власти за добробит свих грађана.

Радовима друге фазе обухваћен је део Школске улице са уређењем око цркве и припадајућим саобраћајницама на том делу. Изведени су радови на потпуном уређењу свих саобраћајних и пешачких површина, са уређењем зелених површина и платоа на делу Школске улице око цркве, испред Дома здравља и дома културе. Урађено је 41 паркинг место. Такође урађен је и затворен систем кишне канализације. Постављена је саобраћајна сигнализација као и јавно осветљење, савременим светиљкама са ЛЕД расветом. Извршено је прикључење објеката који нису били прикључени на канализациону мрежу.

Простор око цркве претворен је у модеран градски трг са позорницом и паноом за приказивање биоскопских представа и формирање позоришне сценографије. Трг се каскадно спушта са три степеника и тако се формира гледалишни простор. На јужном делу трга формирана је позоришна бина.

Урађене су четири нове саобраћајнице, приликом чега је задржан постојећи коловоз уз израду новог слоја асфалтбетона, уз постављање ивичњака са обе стране коловоза. Такође приликом извођења радова неопходна су била измештања гасоводне мреже, измештање електроенергетских објеката као и телефонских каблова и прикључног шахта и водоводних инсталација.

Фотографије: