• Pogodaka: 10865

Нова инвестиција у инфраструктуру Нових Бановаца, модерно насеље по угледу на уређене европске градиће

naslovna-nova-investicija-u-infrastrukturu-novih-banovaca-moderno-naselje-po-ugledu-na-moderne-evropske-gradiceИницијативом руководства старопазовачке Општине Светосавска улица у Новим Бановцима, која чини жилу куцавицу овог дела Подунавља, реконструисана је у дужини од 340 метара, у оквиру I фазе радова на реконструкцији центра. Радови I фазе који су, поред реконструкције саобраћајнице, подразумевали и:

- уређење слободних површина
- партерно уређење и формирање нових зелених површина - изградњу недостајућих паркинг места
- бициклистичке и пешачке стазе
- нових аутобуских стајалишта и ниша
- замену електричних стубова
- уређење сливника
- замену азбестних цеви
- поплочавање прилазних стаза бехатон плочама, и друге пратеће радове, потпуно су променили изглед овог дела насеља.

Општина Стара Пазова је за I фазу радова из свог буџета издвојила преко 30 милиона динара, захваљујући чему су Нови Бановци и по уређености потврдили епитет у свом називу, доносећи услове за знатно квалитетнији и комфорнији живот својих мештана.

Потписивањем уговора о додели средстава за суфинансирање пројеката и извођењу радова на реконструкцији, обезбеђен је неопходан новац и одређене обавезе у циљу реализације, чиме су се стекли услови да се у најскоријем року крене са послом око предвиђеног уређења у оквиру II фазе. Уговор је у име Општине Стара Пазова, данас у Министарству привреде у Београду потписао Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова.

„Радови на уређењу центра Нових Бановаца, односно II фаза реконструкције центра, подразумева уређење Школске улице према спусту ка Дунаву и простора код храма „Св. Василија Острошког” и Дома културе, који су свакако централни део насеља, које се све више шири. Поносни смо што смо веома близу раније зацртаног циља да се и Нови Бановци придруже другим уређеним местима наше Општине, и са овим радовима придружимо актуелним реконструкцијама у Старој Пазови“, нагласио је након потписивања Уговора заменик председника Општине.
Вредност II фазе радова је више од 50,5 милиона динара са ПДВ-ом. Општина Стара Пазова је буџетским средствима за ову намену обезбедила преко 30 милиона динара, чиме је на себе преузела обавезу регулисања ПДВ-а за целу инвестицију. Остатак од 20,5 милиона динара (без ПДВ-а) обезбедило је Министарство привреде кроз пројекат: „Подршка развоју локалне и регионалне инфраструктуре“.

Према унапред припремљеном пројекту у оквиру друге фазе биће извођени радови на архитектонском уређењу платоа, реконструкција постојећих саобраћајница, замена јавне расвете, неопходни радови на канализацији као и други спољни радови на уређењу овог дела Нових Бановаца, односно простора где се налазе неке од најзначајнијих институција као што су Дом здравља, основна школа, Дом културе и православни храм „Св.Василија Острошког“.

Фотографије: