• Pogodaka: 7932

Општина Стара Пазова на Сајму ЕУ пројеката „ЕУ и Србија на делу“

naslovna-opstina-stara-pazova-na-sajmu-eu-projekata-eu-i-srbija-na-deluНа сајму ЕУ пројеката „ЕУ и Србија на делу“ који је одржан у петак, 5. маја у Зрењанину, у оквиру манифестације „Европско село“, општина Стара Пазова је представила свој пројекат „Развој иновативних услуга социјалне заштите намењених рањивим групама у Старој Пазови“, у оквиру програма „Подршка Европске Уније инклузивном друштву“.

Сајам „ЕУ и Србија на делу“ су отворили Јадранка Јоксимовић – министарка без портфеља задужена за Eвропске интеграције, Оскар Бенедикт – вршилац дужности шефа Делегације Европске Уније у Србији, Чедомир Јањић - градоначелник Зрењанина и Милан Чежек из Фонда за Европске послове АП Војводине. На сајму је представљено око 30 најзначајнијих актуелних пројеката које финансира Европска Унија, а посетиоци сајма су могли да виде на који начин Европска Унија помаже реализацију пројеката из сфере социјалне инклузије, посебно подршке деци предшколског узраста, ромској популацији, избеглим и расељеним лицима. Поред представљања пројеката, свој поглед на Европу су показали и ученици зрењанинских школа кроз игру, песму и традицију.

Пројекат „Развој иновативних услуга социјалне заштите намењених рањивим групама у Старој Пазови“ је представљен кроз изградњу Холистичко - рехабилитационог центра „Ослонац“ који ће бити прилагођен особама са инвалидитетом и садржаће слану собу и две сензорне, у којима ће се пружати подршка деци и младима са различитим потешкоћама. Услуге центра ће бити доступне кроз пројекат ученицима школе за децу са сметњама у развоју, а по завршетку пројекта и ученицима типичних школа које имају подршку дефектолога. Пројекат се реализује у сарадњи са ШОСО „Антон Скала“ из Старе Пазове уз стручну помоћ ШОСО „Милан Петровић“ из Новог Сада, а програм спроводи Делегација Европске Уније у Републици Србији у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. За више информација посетити http://oslonacstarapazova.rs

Поред општине Стара Пазова, на штанду су своје пројекте представили и општина Рума - „Више искуства за више могућности“, општина Ковачица - „Побољшање услуга социјалне заштите за особе са инвалидитетом у Ковачици“ и представник Regional Housing Programme – који је подржан од стране ЕУ, а односи на се пружање помоћи избеглим и интерно расељеним лицима у погледу трајног решавањa стамбеног питања.

Фотографије: