• Pogodaka: 17269

Општина најзаслужнијима доделила "Признање за изузетан допринос локално-економском развоју"

naslovna-opstina-najzasluznijima-dodelila-priznanje-za-izuzetan-doprinos-lokalno-ekonomskom-razvojuСинергија једне локалне самоуправе и привредног сектора, на територији коју она покрива, значајно може допринети укупном напретку и развоју једне Општине или града. Такав вид сарадње и партнерског односа, годинама уназад, негује се управо у старопазовачкој Општини, а један од видљивих показатеља сарадње и заједничких успеха је и општинско традиционално "Признање за изузетан допринос локално-економском развоју".

Ово Признање, најзаслужнијим привредницима и појединцима, први пут је додељено 2013. године, и ове 2016. године, чиме је руководство Општине новим лауреатима указало особиту захвалност за до сада постигнуте успехе и евидентну подршку развоју Општине. Свечаној церемонији у Старој Пазови, присуствовали су и лауреати из 2013. године, чиме је потврђен континуитет у квалитетној сарадњи локалне привреде и локалне самоуправе.

У своје име и испред Општинске управе Стара Пазова, председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић је уручио признања свим кључним чиниоцима, који су у 2016. години директно допринели развоју, стварању повољног пословног окружења и подизању стандарда живота грађана, а награђена је и категорија компанија-инвеститора које више од 10 година успешно послују на територији старопазовачке Општине.

Чињенице говоре да је општина Стара Пазова, за период од 2011. године до данас, дуплирала број запослених, који је порастао са око 9.000 на око 18.000 грађана. По томе је се сврставамо међу општине са најмањом стопом незапослености у Србији. Председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, наводи да су највећи допринос томе дале домаће и стране компаније, којих је све више на нашој територији, а које запошљавају и грађане из суседних општина, чиме доприносе целокупном развоју Србије. Одабир најзаслужнијих компанија за економски развој Старе Пазове, ове године није био лак посао обзиром на њихов квалитет и бројност.

„У Старој Пазови послује велики број компанија. Више од сто страних компанија, и више од хиљаду домаћих компанија и око две и по хиљаде предузетника. Јако је тешко одабрати најбоље. Ми смо, по раније утврђеној пракси, наградили, односно уручили признања, директорима једанаест реномираних компанија као знак захвалности за њихово успешно пословање. Сматрамо да ће овај гест Општине, бити подстрек за ове компаније”, рекао је у свом обраћању на сечаности председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Добитници признања општине Стара Пазова су и представници Сталне конференције градова и општина (СКГО), као и представници компанија: Лидл Србија (Лидл), Пладос Телма (Plados Telma), Беланта (Bellanta), Пнеумолоџик (Pneumo – Logic), Дериго (De Rigo Refrigeration), Алумил (Alumil), Горење (Gorenje), Волво (Volvo), Хемофарм (Hemofarm), Солгруп (SOL group) али и домаћи Делта транспортни систем (DTS), који су у Стару Пазову преселили из Београда.

„Апсолутно се нисмо покајали. Из дана у дан видимо да је наша одлука била права и потпуно исправна, и због тога ћемо своје пословање и даље конципирати, појачавати и повећавати у наредним годинама управо на овој територији овде. Планирамо повећање нашег објекта за додатних хиљаду и триста квадратних метара, које подразумева запошљавање још око додатних двеста људи у периоду од наредне две године“, закључио један од овогодишњих лауреата Војин Милић, директор компаније Делта транспортни систем.

Стара Пазова је узор за све општине, који се све теже достиже, кажу испред Покрајинске владе АП Војводине, чији је председник Игор Мировић овогодишњи лауреат. Своје оцене о раду локалне самоуправе у протеклих неколико година дао је представник Покрајинске владе Небојша Војновић, који је присуствовао свечаности.

„Рецепт је јасан. Створити погодно тло за пословне активности и улагања, убрзати администрацију. Стара Пазова има своје предности локалитета, али то свакако није пресудно јер захтева потпору у смислу снажне иницијативе и предузимљивости руководства локалне самоуправе, а то је овде евидентно случај“.

У разговору са медијима, председник Радиновић је још једном подсетио да су за долазак већег броја компанија у било коју општину потребни путеви, и да ће, имајући то у виду, наредни период обележити изградња нове петље на ауто-путу Е-75, али и спајање два ауто-пута путним правцем, који ће се простирати кроз само средиште општине Стара Пазова.

Представници шведске и италијанске амбасаде, из чијих земаља велики број компанија послује у Старој Пазови, такође су једни од овогодишњих лауреата. Они су истакли да је општина Стара Пазова изузетан пример доброг пословања, који користе за привлачење других компанија из својих земаља, да улажу у Србију.

Међу јавним установама, добитници овогодишњег општинског Признања су директори Техничке школе Стара Пазова, Лазар Ђукић и старопазовачког Дома здравља „Др Ј.Ј.Змај“ Стара Пазова, др Александар Омеровић.

Фотографије: