• Pogodaka: 7473

Дневник РТВ 1, Успех стратегије руководства старопазовачке Општине - Пазова добија статус града

naslovna-RTV-Stara-Pazova-grad„Ваша локална самоуправа може да се дичи чињеницом да је једна од ретких средина где популација убрзано расте, те да географски и економски прераста ниво Општине. Данас смо причали о веома важној теми, како за општинско руководство, тако и за заједницу која живи у овој сремској Општини. Сматрамо да би и те како корисно било, првенствено за грађане, а затим и за привредне субјекте, да она добије статус града. Ми ћемо се, као Министарство, у директној комуникацији са свим релевантним институцијама, побринути да до овог процеса, у законским оквирима и дође. Мислим да визија коју има и којој стреми локално руководство овде у Старој Пазови, заиста може да се реализује, а када то тога дође може да послужи као добар пример за друге средине“, изјавио је државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Иван Бошњак.

Као једна од најразвијенијих сремских општина, Општина Стара Пазова у више наврата је од стране државног и покрајинског врха истицана као пример како би се једна локална самоуправа требала развијати. Подршку напорима ка добијању статуса града, Општина Стара Пазова има и од Министарства државне управе и локалне самоуправе, чији је државни секретар Иван Бошњак, данас одржао радни састанак са председником Општине Стара Пазова, Ђорђем Радиновићем и његовим најближим сарадницима.

„Све што смо до сада радили, радили смо како би грађани наше Општине живели што боље. Управо да би грађани лакше и ефикасније решавали своје проблеме и потребе, ми смо се, као локално руководство, посветили стварању свих предуслова како би наша Општина добила статус града. Статусом града ми би, на пример, добили виши степен и виши ниво организације полиције, Дома здравља, добили би филијалу Пореске управе, Привредни суд итд. Добијање статуса града омогућиће још бржи и равномернији развој свих насеља у Општини, тада већ град Стара Пазова имала би више градских Општина. Статус града представљао би врхунац зацртаног плана општинског руководства, а обезбедио би од Републичке Владе и веће ингеренције што би опет значило још лакше решавање текућих проблема и отварање врата ка даљем привредном развоју“, рекао је, између осталог, први човек старопазовачке Општине.

Видео прилог РТВ Војводине: