• Pogodaka: 8252

Војчани улазе у Нову годину са новим уређеним центром и новом модерном кружном раскрсницом

naslovna-vojcani-ulaze-u-novu-godinu-sa-novim-uredjenim-centrom-i-novom-modernom-kruznom-raskrsnicomНакон потписивања тројног Уговора о реализацији пројекта уређења центра Војке са Министарством привреде и изабраним извођачем радова, фирмом „Војводинапут“, крајем октобра месеца почели су радови на реконструкцији центра и изградњи кружне раскрснице. Ова инвестиција, вредна око 40 милиона динара, представља први заједнички пројекат Министарства привреде Републике Србије и Општине Стара Пазова. Половину средстава за реализацију пројекта обезбедило је поменуто министарство, док је преосталих 50 одсто инвестиције Општина издвојила из свог буџета.

Радове на уређењу и реконструкцији центра Војке, која је ове године обележила значајан јубилеј – 6 векова од првих писаних докумената о њој, редовно обилази председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић у пратњи својих блиских сарадника и председника МЗ Војка Љубана Скопљака.

Важно је нагласити, да су у овом сложеном пројекту, тренутно у завршној фази радови на измештању електричних, водоводних, канализационих и гасних инсталација, постављање инсталација за јавну расвету, изградња канала за одвођење атмосферских вода и изградња нових пешачких стаза, изјавио је председник Радиновић приликом обиласка радова и након разговора са извођачима.

„Веома ми је драго да радови напредују. Тренутно се на терену одвија више операција паралелно, и све теку по предвиђеној динамици. Временски услови последњих неколико дана ишли су на руку радницима и радило се пуним капацитетом. Надамо се да ће нас време и даље послужити, те да ће до краја децембра бити изграђена кружна раскрсница. Ово је веома битна инвестиција за Војку и њене мештане и ми нисмо имали стрпљења да сачекамо пролеће како би кренули са радовима. Радујемо се што ће њени мештани већ за Нову годину прошетати у потпуно новом амбијенту, те да ће, као и Стари и Нови Бановци и Нова Пазова, добити модеран изглед центра и кружну раскрсницу, која ће омогућити безбеднији и ефикаснији проток саобраћаја“, нагласио је председник Радиновић током обиласка.

Комплетна реконструкција свих подземних инсталација и изградња саме кружне раскрснице представљају главну фазу радова чији се завршетак очекује до краја године. Извођачи радова процењују да је завршена 1/3 реконструкције центра овог села. Након изградње кружне раскрснице у центру Војке и постављања потпуно новог пратећег мобилијара у виду аутобуских стајалишта, паркинга, клупи, канти за отпадке и јавне расвете, Војчани ће добити нови изглед центра по угледу на уређене мање градове, каквих има у развијеним Европским земљама.

Фотографије: