• Pogodaka: 8506

Општина Стара Пазова и Управа за капитална улагања заједнички инвестирају у реконструкцију раскрснице код базена између Старе и Нове Пазове

naslovna-opstina-stara-pazova-i-uprava-za-kapitalna-ulaganja-vojvodine-zajednicki-investiraju-u-rekonstrukciju-raskrsnice-kod-bazena-izmedju-stare-i-nove-pazoveСтаропазовачка локална самоуправа стратешки се фокусирала на улагања у бољу и квалитетнију путну инфраструктуру, како када су у питању улице кроз насеља, тако и за неке од кључних саобраћајница, које повезују насеља и чине их лакше доступним за свакодневне потребе грађана, привреде, домаћег и међународног транспорта итд.

Као један од модела обезбеђивања средстава за инвестирање у изградњу, одржавање и побољшање путне инфраструктуре, Општина Стара Пазова и њено руководство, квалитетно сарађују са релевантним републичким, а од скоро и са покрајинским институцијама, на првом месту са Покрајинском владом, покрајинским секретаријатима, као и Управом за капитална улагања АП Војводине.

У четвртак, 3. новембра је у згради Покрајинске владе и практично показана сарадња Општине Стара Пазова, Покрајинске владе и Управе за капитална улагања потписивањем Уговора о додељеним новчаним средствима намењеним унапређењу саобраћајне инфраструктуре, тј. намењеним изградњи нове кружне раскрснице на раскрсници државног пута II А реда, бр. 100 и локалног пута Војка – Стари Бановци, код базена на локацији између Старе и Нове Пазове.

Поменути Уговор, на основу кога ће се са 26,5 милиона динара суфинансирати реализација изградње кружне раскрснице, чија ће изградња коштати око 55 милиона динара, заменику председника Општине Стара Пазова, Милану Беари, уручили су председник Покрајинске владе, Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања, Недељко Ковачевић.

“Велико нам је задовољство да се, све оно што смо планирали и договарали од када је формирана нова Покрајинска влада, сада остварује. Ранијих година нисмо имали подршку Управе за капитална улагања АП Војводине и ово је први пут да смо успели преко њиховог конкурса да обезбедимо новчана средства, која ће бити искориштена за реконструкцију раскрснице код базена у Старој Пазови, тачније, изградњу нове, кружне раскрснице. Укупна инвестиција вредна је око 55 милиона динара, а половину средстава смо обезбедили путем овог Конкурса. Определили смо се управо за ову раскрсницу, јер се у близини налазе две индустријске зоне, а недалеко се гради и петља са искључењима на аутопут Е-75. Сматрамо да ће кружна раскрсница на овом месту, где је саобраћај веома фреквентан, допринети већој безбедности свих учесника у саобраћају.“ истакао је заменик председника Општине Стара Пазова, Милан Беара.

Поменута средства обезбеђена су у оквиру Јавног конкурса, који је расписан 13. октобра ове године. Темељан надзор реализације одобрених пројеката најавио је, након свечаног чина уручења Уговора, председник Покрајинске владе Игор Мировић, рекавши да је неопходно скратити време између речи и дела, акцентујући потребу да се зацртани пројекти реализују брзо и ефикасно, уз поштовање рокова и планова.

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић је рекао да је уштедом и рационализацијом рада опредељено 371 милион динара за пројекте, које би требало да допринесу побољшању квалитета живота и развоју локалних средина, и позвао председнике општина да са својим сарадницима добро припреме пројекте које ће Управа за кaпитална улагања објавити почетком следеће године.

Поред општине Стара Пазова, бесповратна финансијска средства за реализацију пројеката, добило је још 11 војвођанских општина.

Фотографије: