• Pogodaka: 8273

Oпштина потписала Уговор, почињу радови на реконструкцији и уређењу центра Војке

naslovna-opstina-potpisala-ugovor-pocinju-radovi-na-rekonstrukciji-i-uredjenju-centra-vojkeНакон инвестиција у реконструкције и обнове центара старопазовачких насеља: Нове Пазове, Старих и Нових Бановаца, ускоро ће и центар насеља Војка добити свој нови модерни изглед. Захваљујући добром и благовременом планирању, квалитетној припреми свих неопходних предрадњи за конкурисање и учешће у републичким суфинансирајућим пројектима, Општина Стара Пазова потписала је тројни Уговор о реализацији пројекта уређења центра Војке са Министарством привреде и изабраним извођачем радова „Војводинапут а.д, Нови Сад“.

Уговор о реализацији пројекта су, у среду, 05. октобра, у просторијама Министарства привреде Републике Србије потписали државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић и Марко Цигић, директор предузећа „Војводинапут а.д, Нови Сад“. Са потписивањем Уговора створени су услови да се у најскоријем року, а у складу са временским условима, може приступити радовима на терену.

Јавни позив Министарства привреде, који је намењен за пројекте у оквиру Програма унапређења локалне и регионалне инфраструктуре - Градимо заједно, има за циљ подизање капацитета јединица локалних самоуправа кроз унапређење инфраструктуре, стандарда и квалитета живота грађана.

Захваљујући ажурности општинског тима, уз раније већ припремљену пројектно-техничку документацију и захваљујући добром планирању буџетских средстава, Општина Стара Пазова је међу првим локалним самоуправама, која је добила средства на Конкурсу и потписала Уговор о реализацији пројекта. Поменуто суфинансирање предвиђа да са по 50% учешћа у финансирању учествују Министарство привреде и Општина Стара Пазова.

Да подсетимо, у протеклих пар година, реконструисани су и потпуно уређени центар Нове Пазове, Старих и Нових Бановаца, по реду приоритета реализоване су и многе друге инвестиције у виталне инфраструктурне пројекте попут асфалтирања свих неасфалтираних улица, уређења и обнове објеката из области: здравства, образовања (школе и вртићи), културе и спорта. Константно се улаже и у обнову црквено-верских објеката (цркве, гробља и капеле), који су од великог значаја за потребе грађана. План руководства локалне самоуправе је да се настави са редовним улагањем у инфраструктуру како би сва насеља на територији наше општине добила изглед модерних европских градића.

Фотографије: