• Pogodaka: 7887

Општина Стара Пазова наградила најуспешније ученике основних и средњих школа

naslovna-opstina-stara-pazova-nagradila-najuspesnije-ucenike-osnovnih-i-srednjih-skolaУочи почетка нове школске године, а након сумирања школских достигнућа ученика и наставника из протекле године, у среду 31. августа Општина Стара Пазова је, следујући по лепој и устаљеној традицији, приредила свечани пријем за најуспешније ученике, њихове родитеље и наставнике.

Из девет основних школа, старопазовачке Гимназије, Економско – трговинске и Техничке школе награђена су 83 ученика носиоца „Вукове” дипломе са таблет уређајима новије генерације, међу којима и 14 ученика генерације који су уз Похвалнице општине добили таблет уређај и мини музички MP3 плејер. Ове године 67 ученика, који су освојили нека од прва три места на међународним, републичким и окружним такмичењима су добила вредне новчане награде за сваку категорију у посебном износу. Нису изостављени ни резултати на такмичењима у екипним категоријама, у оквиру којих је награђено укупно 35 ученика из више школа.

Награде одабраним ђацима старопазовачких школа у скупштинској сали Беле зграде доделили су Милан Беара, заменик председника општине Стара Пазова и Жељко Шолаја, начелник друштвених делатности. Поздрављајући награђене ученике, њихове родитеље и наставнике, Милан Беара је истакао да су ова деца заиста вредност и залог будућности:

“Сто осамдесет награђених ученика, наша најбоља и најуспешнија деца, разлог су због кога смо се овде данас окупили. Они не само да су понос својих родитеља, професора и наставника, они су понос наше локалне самоуправе и свог окружења у коме живе и сазревају као људи. Радимо на много фронтова, како бисмо помогли стварању бољег окружења за живот свих грађана, према реалним потребама, од најмлађих до најстаријих генерација. Трудићемо се да, радећи на најодговорнијим местима, и даље улажемо максимални напор у свим сегментима, посебно у области бриге о младим људима, који се образовањем боре за своју будућност. Хвала вам на труду, велика је срећа што вас имамо”, поручио је, обративши се ученицима, заменик председника општине Милан Беара.

Узевши у обзир чињеницу да иза успеха ђака стоји доста родитељске и наставничке бриге, локална самоуправа је обезбедила и награде и Похвалнице за просветне раднике односно наставнике, васпитаче и менторе за успешно реализован наставни процес и опште залагање у раду.

Свечаном уручењу награда присуствовали су, поред великог броја ђака и родитеља, представници Одељења локалне самоуправе и директори школских предшколских установа.

Фотографије: