• Pogodaka: 8773

Брига о најмлађим становницима старопазовачке Општине

naslovna-briga-o-najmladjim-stanovnicima-staropazovacke-opstineПоред добре вести за све младе родитеље из старопазовачког насеља Белегиш, где ће након значајне спроведене инвестиције, ускоро бити отворен новоизграђени вртић за око 120 деце, за више од 90 најмлађих становника Старе Пазове и потребе њиховог предшколског образовања и боравка, локална самоуправа је ове године изнајмила, опремила и прилагодила два додатна објекта. Ово решење, је привремена, али засигурно неопходна опција, коју ће веома скоро заменити планирани пројекат новог проширења објекта ПУ „Полетарац“ у Старој Пазови.

У највећем насељу Општине, неколико година уназад, евидентирана је повећана потреба за смештајем деце јасленог и предшколског узраста, те је с тим у вези руководство локалне самоуправе одмах ставило у разматрање инвестицију, којом би се, у што скоријем року, трајно обезбедио задовољавајући ниво капацитета у Старој Пазови.

У овом моменту активирана су, у складу са свим неопходним стандардима, два објекта за потребе смештаја предшколске деце брачних парова из Старе Пазове на две локације. У новоотвореном, али привременом објекту „Чаролија“, ПУ „Полетарац“ је сместила 62 малишана јасленог узраста, док је у објекту „Сунашце“ смештено 34 деце предшколског узраста.

Да су деца и родитељи, због оваквог геста локалне самоуправе и бриге старопазовачке предшколске установе, изузетно задовољни могло се видети и на свечаности поводом отварања објеката, где су деца игром и кратким пригодним програмом показала шта су научила, а и то колико је заједничко одрастање са другарима сличног узраста од посебног значаја за њих.

„Овакви моменти које делимо са најмлађим грађанима, за чија се сретна детињства и перспективну будућност сви заједно боримо и трудимо, дају нам нове снаге и елана да од циљева за боље сутра не посустајемо и када је најтеже. Од скоро око 100 наших полетараца, дечака и девојчица похађају предшколску установу у изнајмљеним објектима, али то је само привремено решење јер ће се ове зиме већ радити пројектна документација за проширење вртића овде у Старој Пазови, где ћемо направити још један озбиљан објекат. Овај подухват схватамо и као важну подршку младим родитељима који сада могу, док деца имају одговарајући смештај, својим радом да се боре за породичну егзистенцију и животне потребе“, изјавио је председник Ђорђе Радиновић и додао да ће са првим лепим данима, следеће године кренути радови на проширењу постојећег вртића за капацитет од 200 деце.

По речима директорке „Полетарца“ Милице Блешић, ова установа, у сарадњи са локалном самоуправом, спремна је да пружи комплетну подршку родитељима и деци због чега су и обезбеђени привремени објекти, и све друго што ће бити реализовано, као значајна инвестиција локалне самоуправе у наредном периоду.

Фотографије: