• Pogodaka: 7640

Завршена 22. Смотра словачког дечијег позоришног стваралаштва

naslovna-zavrsena-22-smotra-slovackog-decijeg-pozorisnog-stvaralastva22. Смотра словачког дечијег позоришног стваралаштва „3xЂ“ у Старој Пазови завршена је протеклог викенда избором најбољих, који су освојили највише гласова стручног жирија.

Позоришна надметања је у петак, 5. јуна свечано отворио Горан Савић, помоћник председника Општине Стара Пазова, који је поздравио све учеснике и љубитеље позоришта, уз поруку деци да им Пазова жели добродошлицу и жељу да се још пуно година на истом месту сусрећу млади талентовани људи и уметници. Потом се у оквиру луткарске уводне мини-представе обратила и Ана Томанова Маканова, председница Координације националних савета националних мањина и смотра је могла да почне.

У такмичарском делу током три дана наступило је шест позоришта из АП Војводине и једно гостујуће из Словачке Републике. Најбољу представу по оцени стручног жирија, која је добила и награду Националног савета словачке националне мањине – путовање у Словачку републику, извела су деца из Пивница. Другопласирана је представа из Бачког Петровца, а представа „Пут ка срећи“, ОШ Херој Јанко Чмелик из Старе Пазове освојила је треће место.

Једна од награда дечјег жирија припала је Старопазовчанки Марти Кукучка, а стручни жири доделио је ове године и неколико специјаних награда, које нису установљене Правилником смотре, тако је једна припала ученику пазовачке школе Милану Домоњију.

Програм 22. смотре, 5-7 јун 2015. године
Slovenské vojvodinské divadlo z Báčskeho Petrovca - Mesačný bal
Slovenské vojvodinské divadlo z Báčskeho Petrovca - Kde tam bolo, tam bolo...
PU Poletarac zo Starej Pazovy - Soľ nad zlato
ZŠ Jána Kollára zo Selenče - Len pekne
ZŠ hr. J. Čmelíka zo Starej Pazovy - Tri príbehy
SKC Pavla Jozefa Šafárika z Nového Sadu - Príbeh o slnku
ZŠ Jána Kollára zo Selenče - Lomidrevo - hra o slovenských obroch
VHV Báčsky Petrovec - Maľovaná abeceda

Фотографије: