• Pogodaka: 7754

Празнична радост стигла и међу најмлађе Пазовчане из сиромашних породица

Празнична радост стигла и међу најмлађе Пазовчане из сиромашних породицаИ ове, као и протеклих година, старопазовачка локална самоуправа је, у намери да обрадује децу из пазовачких породица, које живе у материјалној оскудици и тешким егзистенцијалним условима, обезбедила поклон пакетиће поводом новогодишњих празника.

Поклони су припремани у складу са интересовањима деце и разврстани за дечаке и девојчице узраста од 0 до 2, од 3 до 5, од 6 до 8, од 9 до 11, и од 12 до 14 година старости.

Ова иницијатива, у чијем је спровођењу и ове Нове године, инсистирало општинско руководство на челу са председником Ђорђем Радиновићем, обрадоваће око 1500 деце из неколико различитих категорија: децу породица корисника помоћи Центра за социјални рад, децу самохраних родитеља, децу чланова старопазовачких удружења ратних војних инвалида, децу ученике ШОСО „Антон Скала“ и децу из сиромашних породица ромске националности.

Изузетна хладноћа, снег и лед нису били препрека за децу која су одушевљено у протекла два дана преузимала своје поклоне. Како је и планирано, највећи број новогодишњих пакетића је подељен у сарадњи са председницима свих месних заједница, док је део пакетића достављен приликом теренског обиласка сиромашних породица.

На десетине домова широм Општине примило је данас у посету посебне госте. Неколико многодетних породица обишли су председник Општине Ђорђе Радиновић, председник Скупштине општине Радоје Благојевић, и појединачно, свако у свом месту, председници месних заједница. Радост на лицима деце је била очигледна, а и породице су исказале своју захвалност на изузетно лепом гесту челника старопазовачке Општине.

„Као локална самоуправа, сав свој рад посветили смо нашим грађанима, али су деца и наша омладина оно што нас посебно мотивише у томе. Данашње посете многодетним, али сиромашним породицама, које живе у оскудици, је нешто што им као људи, свесни одговорности према друштву у коме живимо, дугујемо. То је она најмања, али људска и искрена пажња на које свако срце задрхти и не може остати равнодушно. Надамо се да смо овим малим гестом солидарности успели да у скромне домове наших грађана унесемо део празничне атмосфере и искажемо лепе жеље на испраћају старе и дочеку нове 2015. године. Дечији осмеси и њихова боља будућност је оно за шта живимо, радимо и трудимо се,“ поручио је председник Ђорђе Радиновић приликом своје посете осмочланој породици Ковачевић у Војки.

Општина Стара Пазова годинама уназад негује традицију поделе новогодишњих пакетића за најмлађе грађане. Тако је и ове године подржала и друге организације са територије Општине које су припремале слична изненађења, међу којима су и старопазовачка Удружења ратних војних инвалида.

Фотографије: