• Pogodaka: 6714

Обавештење о завршетку имплементације пројекта "Ефикасно управљање имовином у општинама Стара Пазова и Инђија"

Обавештење о завршетку имплементације пројекта Ефикасно управљање имовином у општинама Стара Пазова и ИнђијаОпштина Стара Пазова у партнерству са Општином Инђија, Дирекцијом за изградњу општине Стара Пазова и Дирекцијом за изградњу општине Инђија улази у завршницу имплементације пројекта који се финансира из Програма ИПА ЕXЦХАНГЕ 4 који спроводи Стална конфереција градова и општина.

Сарадња са компанијама за развој система управљања имовином и развој основног ГИС-а који ће бити повезан комуникационим лејерима са системом за управљање имовином чиме ће информације о расположивости јавне имовине постати доступне инвеститорима и заинтересованим странама је у завршној фази. Системи су представљени општинском руководству на интерактивној презентацији одржаној 11. децембра 2014. Након пуштања оба система у рад, крајем децембра 2014, подаци о јавној имовини општина ће бити унети у базу података поменутих система чиме ће се омогућити ефикасније управљање јавном имовином а подаци ће бити доступнији како општинској управи и запосленима тако и заинтересованим странама у смислу брзине и доласка до потребних информација о локацијама, намени, цени и сл. јавне имовине.

У последњем месецу имплементације главне активности пројекта ће бити усмерене на подизање капацитета службеника општине и ЈКП за кориишћење система за управљање имовином и ГИС-а који ће бити повезан комуникационим лејерима са системом за управљање имовином чиме ће информације о расположивости јавне имовине постати доступне инвеститорима и заинтересованим странама.

У понедељак, 29. децембра ће бити одржана обука за коришћење ГИС-а за 12 службеника из Општине Стара Пазова и ЈКП са територије општине Стара Пазова. Циљ обуке је превасходно упознавање са "МапГуиде", опис функционалности, менији, легенда, једноставни и сложени упити, претраге по парцели и по адреси, таскови, активација подлога (сателит, орто-фото). Тренинг ће одржати Синиша Стојаковић, стручњак за ГИС, који поседује значајно искуство у имплементацији и примени ГИСа. Поред ове едукације запослени у општинској управи општине Стара Пазова и Инђија ће 15. јануара 2015. имати прилику да се едукују и за коришћење система управљања и научиће како да га користе у свом свакодневном раду.

Овом приликом најављујемо завршну конференцију пројекта која ће означити и завршетак имплементације пројекта. Конференција ће бити уприличена крајем јануара 2015. и приказаће резултате и остварене циљеве пројекта као и могућности за локални економски развој кроз остварене циљеве пројекта.