• Pogodaka: 7892

Још једна значајна инвестиција и наставак сарадње са компанијом Делез Србија

Још једна значајна инвестиција и наставак сарадње са компанијом Делез СрбијаКомпанија Delhaize Serbia (Делез Србија) и Дирекција за изградњу општине Стара Пазова ЈП потписале су данас уговор о финансирању изградње комуналне инфраструктуре у IV индустријској зони општине Стара Пазова. Вредност инвестиције износи 1,65 милиона евра (без ПДВ-а), а компанија Делез Србија обавезала се да ће овим средствима финансирати изградњу канализационе мреже у дужини од три и по километра, приступни пут од раскрснице путева Стара Пазова-Нова Пазова и раскрснице Војка-Стари Бановци, изградњу кружног тока на приступној саобраћајници, као и изградњу дела водоводне мреже од Нових Бановаца до дистрибутивног центра који гради на територији општине Стара Пазова.

Потписник уговора са компанијом Делез Србија, у име Дирекције за изградњу општине Стара Пазова ЈП, био је директор овог јавног предузећа господин Недељко Ковачевић, а свечаном тренутку, као домаћин и активни учесник свих досадашњих заједничких подухвата, присуствовао је и Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова. Он је након речи захвалности компанији, на професионалном пословном односу, подсетио на саме почетке сарадње и на бројне напоре, стрпљење и рад који су уложени од стране локалне самоуправе, њених Одељења, нарочито Дирекције за изградњу, како би се пружила сва подршка која је била неопходна захтевном, али одговорном инвеститору попут компаније Делез Србија.

„Радујемо се даљем наставку сарадње са компанијом Делез Србија, која ће овим новим уговором, односно предстојећим инфраструктурним уређењем индиректно допринети даљем привредном развоју старопазовачке Општине. Поносни смо на досадашње резултате и желимо да и даље, преданим радом заједнички градимо бољу будућност Старе Пазове и свих њених насеља“, истакао је Недељко Ковачевић приликом потписивања поменутог Уговора.

„Уговор који данас потписујемо резултат је добре сарадње са локалном самоуправом у Старој Пазови, али и потврда наше стратешке опредељености развоју на тржишту Србије, улагањима у стални раст и ширење пословне мреже, као и одговорном пословању наше компаније у свим сегментима. Сигуран сам да ће нова инфраструктура у великој мери олакшати и свакодневни живот грађанима општине Стара Пазова, као и околних општина и насеља, као и да ће дистрибутивни центар дати немерљив допринос привредном развоју општине“ истакао је Џон Кирицис, генерални директор Делез Србија.

Компанија Делез Србија је у априлу 2013. године почела изградњу дистрибутивног центра површине 70000 метара квадратних, са могућношћу проширења капацитета и до 125.000 квадратних метара у наредним годинама. Дистрибутивни центар ће запошљавати више од 750 људи, а у његову изградњу до сада је уложено 50 милиона евра. Завршетком радова дистрибутивни центар ће бити повезан са три кључна путна правца и располагаће са 100 утоварно-истоварних места са којих ће дневно моћи да пође 250 шлепера. Дистрибутивни центар ће свакога дана моћи да испоручи 6.500 палета што је количина робе довољна за снабдевање 450 продавница и раст малопродајне мреже компаније Делез Србија. Центар ће за коришћење бити спреман крајем 2014. године.

Delhaize Serbia (Делез Србија) је чланица међународног трговинског ланца Delhaize Group, чије је седиште у Белгији и који послује на три континента: Европа, Америка и Азија. Делез Србија послује кроз формате Макси супермаркет, Мини Макси, Темпо, Темпо Експрес и Шоп&Го, а укупна мрежа броји више од 380 продајних објеката.

Фотографије: