• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc-ekon-savetDana 31.01.2016. godine u Staroj Pazovi je održana 14. redovna sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova sa početkom u 16:00 časova.

Na sednici Savet je razmatrao i usvojio Zapisnik sa prethodne Sednice Saveta.

Razmatran je Zahtev socijalnog partnera u SES-u, Saveza samostalnih sindikata opštine Stara Pazova za primenu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, u cilju primene navedenog Zakona o povećanju zarada zaposlenih u predškolskim ustanovama za 4% od decembarske zarade 2015. godine, a po uvidu u budžet opštine to nije urađeno za predškolsku ustanovu „Poletarac”. Pojašnjavajući Zahtev sindikata, Rade Erceg navodi da prema Zakonu o predškolskom vaspitanju i obrazovanju osnovica za obračun i isplatu plata u predškolskim ustanovama ne može biti niža od osnovica za obračun i isplatu u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, a na strani opravdanog zahteva je i objavljeno mišljenje Vlade RS kojim je objavljena nova osnovica veća za 4%.

Sednici Saveta prisustvovao je Miodrag Teodorović, načelnik Odeljenja za finansije Opštinske uprave opštine Stara Pazova. Ističe da je budžet opštine Stara Pazova urađen pre donošenja obvezujućih osnovica i da se razmatra ova problematika i nastoji naći odgovarajuće rešenje kroz rebalans budžeta tokom godine.

Savet je nakon rasprave jednoglasno podržao zahtev SSS kao i aktivnosti lokalne samouprave na obezbeđenju materijalnih predpostavki za isplatu zakonskog povećanja osnovica zaposlenim u predškolskim ustanovama.

Na sednici je data saglasnost na sklapanje Ugovora o pružanju knjigovodstvenih usluga za Socijalno-ekonomski Savet u 2016. godini, sa knjigovodstvenom agencijom „Informacioni biro” iz Stare Pazove.

Na osnovu Poslovnika o radu Savet je doneo Odluku o razrešenju predsedavajućeg Saveta Jove Bijelića i zamenika predsedavajućeg Saveta Radeta Ercega, koji su ovu dužnost obavljali u 2015. godini.

Za predsedavajućeg Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazpova za 2016. godinu izabran je Rade Erceg, ispred Saveza samostalnih sindikata opštine Stara Pazova, a za zamenika predsedavajućeg u 2016. godini izabrana je Marina Ljubinković ispred Lokalne samouprave opštine Stara Pazova.

Članovima SES-a je uručena pisana informacija o održanoj javnoj Tribini na temu „Siva ekonomija i rad na crno”.

Savet je informisan o predstojećoj tribini na temu: „Korporativno obrazovanje” koja je zakazana za sredu 03. februara 2016. godine u maloj sali „Bele zgrade” sa početkom u 12 časova, koju organizuje Tehnička škola Stara Pazova u saradnji sa privrednicima iz Stare Pazove.

Sekretar Saveta:
Milenko Vučinović s.r.

Predsedavajući Saveta:
Rade Erceg s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije