• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc-ekon-savetDana 07.07.2015. godine u Staroj Pazovi je održana 12. redovna sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova sa početkom u 14:00 časova.

Razmatran i usvojen Zapisnik sa održane 11. Sednice Saveta.

Na sednici je izvršena verifikacija mandata izabranih članova Socijalno-ekonomskog Saveta, ispred lokalne samouprave opštine Stara Pazova za naredni mandatni period.

Razmatrana je i usvojena povratna Informacija J.P. ,,Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova,,. Ista se odnosi na pitanje dinamike i statusa izgradnje petlje na auto putu kod ,,Deleza,,. Ovo pitanje su inicirali predstavnici Unije poslodavaca u Savetu na prethodnoj sednici Saveta.

Članovi Saveta ispred Unije poslodavaca Stare Pazove su konstatovali da nema povratne Informacije od strane Opštinskog pravobranioca o pitanju statusa zemljišta uz auto-put i mogućnosti ustupanja istog na korišćenje privrednicima u cilju razvoja preduzetništva. Ovo pitanje i inicijativa su usaglašeni na 11. sednici Saveta i upućeni su pravobranilaštvu i čeka se povratna informacija o ovome veoma važnom pitanju za poslodavce opštine Stara Pazova.

Razmatran je tekst urađen na osnovu Akcionog plana rada Radne grupe za borbu protiv sive ekonomije i rada na crno u 2015. godini. Informaciju o ovom pitanju Savetu je dostavila Komunalna inspekcija opštine u okviru inspekcijskog nadzora koji vrši na osnovu Zakona o komunalnim delatnostima i odlukama opštine. Savet je dao saglasnost na sadržaj teksta koji će biti publikovan u listu ,,Pazovačka revija,,.

Na sednici je inicirano i pitanje statusa Zanatskog doma u Staroj Pazovi i velikog interesa privrednika opštine za renoviranje prostora Doma i privođenja određenoj nameni.

O tom pitanju je predsedavajući SES-a Jovo Bijelić upoznao članove Saveta, naročito o činjenici da se tek unazad godinu dana rešio imovinski status Doma, te da je uknjiženo Udruženje preduzetnika opštine Stara Pazova kao vlasnik Zanatskog doma u ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi.

Da bi se pomenuti prostor priveo nameni i renovirao potrebna su određena i ne mala sredstva kao i ljudi koji će o tome voditi brigu. Ističe, da je potrebno sačekati donošenje Zakona o komorama koji se očekuje do kraja godine. Zatim treba održati veliku izbornu skupštinu preduzetnika i objediniti udruženja koja deluju na području opštine. Potrebno je pristupiti izradi i donošenju novog Akcionog plana rada za naredni period. Pitanja privođenja nameni ovog prostora, renoviranja i načina finansiranja radnika-profesionalaca koje je potrebno uposliti a koji će sprovoditi aktivnosti vezane za potrebe preuzetnika opštine Stara Pazova, definisaće se kroz naplatu članarina na osnovu Zakona o komorama.

Sednica je završena u 14:50 časova.

SEKRETAR SAVETA
Milenko Vučinović s.r

PREDSEDAVAJUĆI SAVETA
Jovo Bijelić s.r

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije