• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc-ekon-savetDana 24.04.2015. godine u Staroj Pazovi je održana 11. redovna sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova sa početkom u 14:00 časova. Na sednici je prisutan i Mario Kvržić ispred J.P. „Opštinska stambena agencija” opštine Stara Pazova.

Na sednici je razmatrano mišljenje Opštinskog javnog pravobranioca opštine stara Pazova o statusu imovine opštine Stara Pazova, date na upravljanje „Rekreaturs” a.d. Beograd. U raspravi su učestvovali članovi Saveta i Mario Kvržić, ispred javnog preduzeća „Opštinska stambena agencija” koje upravlja imovinom u vlasništvu opštine Stara Pazova. Stav Saveta je da predloži Skupštini opštine Stara Pazova da imenuje svog predstavnika u „Rekreaturs” koji će učestvovati u radu skupštine a.d. „Rekreaturs” i zastupati interes opštine. Savet predlaže i da se razmotri mogućnost i inicira udruživanja malih akcionara, u cilju zajedničkog nastupa kod donošenja odluka na skupštini akcionarskog društva.

Nisu usvojeni predlozi podneti od strane socijalnog partnera, Saveza samostalnog sindikata opštine Stara Pazova, koji se odnose na potpisivanje Kolektivnog ugovora za predškolske ustanove „Poletarac” i „Radost” zbog različitog stava predstavnika lokalne uprave u Savetu.

Nije postignut konsenzus i nije donet stav o drugom pitanju podnetom od strane socijalnog partnera u Savetu, Saveza samostalnog sindikata opštine Stara Pazova. Ono se odnosi na urušavanje sindikalnih organizacija u nekim javnim preduzećima i ustanovama za kulturu i informisanje, koja aktivnost se prema mišljenju SSS opštine Stara Pazova, sprovodi od strane pojednih postavljenih ili izabranih lica u tim ustanovama.

Unija poslodavaca Stare Pazove delegirala je dva pitanja od važnosti za poslodavce.

Prvo pitanje se odnosi na potrebe razvoja preduzetništva i izmeštanja zanatskih radnji iz naseljenog mesta u industrijsku zonu. Stav Saveta je da opština Stara Pazova, razmotri mogućnost ustupanja zemljišta u industrijskoj zoni uz auto put za potrebe privrednika. Ovo pitanje će biti aktuelno nakon što država ustupi opštini Stara Pazova predmetno zemljište na korištenje, budući je isto u državnoj svojini. Pitanje će Savet uputiti Opštinskom javnom pravobranilaštvu.

Drugo pitanje odnosi se na izgradnju saobraćajne petlje na auto putu kod „Deleza”. Otvoreno pitanje za poslodavce je zašto se ne gradi i kada se planira da će petlja biti izgrađena. Ovo pitanje Savet je podržao i usvojio Inicijativu koju će uputiti J.P. „Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova”.

Na sednici je izvršena verifikacija članova Socijalno-ekonomskog Saveta, ispred Unije poslodavaca Stare Pazove i Saveza samostalnog sindikata opštine Stara Pazova, za naredni mandatni period.

Usvojen je Akcioni Plan rada Radne grupe SES-a za borbu protiv sive ekonomije i rada na crno u 2015. godini.

Usvojena je Informacija sa održane dvodnevne obuke u Šabcu u okviru tvinig projekta „Unapređenje socijalnog dijaloga u Srbiji” u kojoj su učetvovali tri člana Saveta i sekretar.

Savetu je data Informacija o korištenju prostora za potreba Saveta, za narednih pet godina.

Sednica je završena u 15:50 časova.

SEKRETAR SAVETA
Milenko Vučinović s.r

PREDSEDAVAJUĆI SAVETA
Jovo Bijelić s.r

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije